Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  10 minuter helig ego-tid!

  9 maj 2014

  En amningsstund på natten är aldrig bara en amningsstund på natten. Det är ett blöjbyte. En kräka på golvet. En lekstund. Ett sängkläderbyte. En dusch. 15 amningsminuter blir snabbt en timmes vakentid. Minst. Det är kanske inte så konstigt att man har lite svårt att veta om det är måndag, onsdag eller lördag. Gränsen mellan natt och dag är inte längre så skarp. Mammaledig innebär 100% bebis, non-stop, tjugofyra/sju. Och även om det är underbart att vara med sin lilla (oavbrutet), måste man få en liten, liten, liten stund där man inte är tillgänglig och agerar supermamma. Man måste få hänga upp skylten ”Jag kommer straxt tillbaka” och ta en liten paus. Återhämtning. Microvila. Man/jag behöver ego-tid för att kunna vara på topp.

  Annons
  20140508-093935.jpg

  Dunka dunka. Opa opa.

  Fånga dagen till max, hitta din ego-tid.
  Jag har börjat uppskatta stunder i vardagen som jag tidigare inte trodde var stunder av värde. Dötid, väntetid och restid utgör nu mina värdefulla minuter av ego-tid. Den 10 minuter långa (korta) bilresan till gymmet är mina. Gasen i botten. Volymen på max. Musiken pumpar så backspegeln vibrerar. Mitt huvud får automatiskt samma rörelsemönster som en pickande duva. I 10 minuter freakar jag loss. Det här är min tid. Min, min, min. Träningen är såklart också kul, men jag skulle nöja mig med att bara åka fram och tillbaka. Jag förstår helt plötsligt föräldrar som går ett extra varv i mataffären, bara för att dra ut på sin ego-tid.

  20140508-094100.jpg

  On the road. 10 minuter bara jag, jag, jag!

  2 in 1 – håller lyxnivån på topp.
  Som mammaledig är man alltid lite kissnödig och alltid lite hungrig. Aldrig trodde jag att det skulle klassas som lyx att gå på toa när man behöver (och inte 40 minuter senare). Att kunna äta när det börjar kurra. Att tugga maten i normalt hälsosamt tempo. Att svälja innan man skyfflar in nästa tugga. Att snabbt springa in i affären och kompletteringshandla. Att ta en dusch. Ringa ett samtal. För att spara tid och ge sig själv lite vardagslyx, har jag börjat bruncha med mig själv. Inte varje dag men så fort jag kan. Kanon. Två måltider i ett och gott är det också. Att slå ihop saker sänker stressen och det känns lyxigt att hinna med. Så, nästa gång jag ringer, sitter jag kanske på toa eller står i duschen. Känner att 2-in-1-konceptet absolut går att utveckla.

  20140508-093959.jpg

  Hemmabrunch sparar tid – en matpaus istället för två

   

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar