Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  15 rutinrubbade ungar. Stackars fröken.

  7 januari 2016

  Att dra upp Kevin kl 7 i morse för att gå till dagis, var inte lätt. När han väl vaknade  skrek han  ”Nej, mer!” Jag antar att han menade att han ville sova mer, och vem fan ville inte det. Men det var bara att envist släpa sig upp. Vi satt som två dönickar i soffan och försökte vakna till. Jag med en kaffekopp i handen och Kevin med en ”klämgröt”.

  Annons

   Ledigheten är slut och med den också sena läggtider, sovmorgon, frukost som varar i timmar, obegränsad tid för soffläge, sen lunch, ännu senare middag, legobygge istället för sovstund, bullmellis, och bus istället för nattsaga. Det kommer bli tufft att hitta tillbaka till rutinerna.  Speciellt för de stackars fröknarna på dagis som får ta emot en hel drös rutinrubbade ungar på en gång. För jag antar att vi inte är de enda föräldrarna som släppt taget om alla fasta tider? Att vi inte är de enda som tagit sovmorgon varje dag och lekt rövare till sena kvällen…  Jag får lite dåligt samvete. Vi försökte visserligen hitta tillbaka till ”vardagstiderna” igår, men det var lite väl sent för att det skulle funka.
  Men vi behövde få släppa på allt och bara vara. Det har varit så sjukt skönt och befriande. Även om jag gillar rutiner så kan det också vara stressande ibland.
  Men nu är det tillbaka till vardagen igen. I två dagar bara, sen är det helg. Tack och lov. Skönt med mjukstart.

   

  Rutinlöshet- ja då somnar man när man vill och kan.

  Oväntat… Ring, ring! Samtal från dagis – Kevin ville checka ut tidigare. Trött liten ville hem.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar