Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Ingen väljer att födas i ett helvete.

  5 oktober 2016

  Inte en enda människa har valt i vilken land hon ska födas och växa upp i.
  Inte en enda människa hade valt att födas och växa upp i ett land med krig.
  Inte en enda människa hade valt att födas och växa upp i ett land som man sedan tvingades att fly från.

  Annons

  Vi har bara haft tur. Vi som föddes i ett land utan krig. Det är inget vi kan tacka någon för. Det är inget vi kan skryta med eller känna oss märkvärdiga över. Vi kan bara vara tacksamma.

  DNsyrien

  Bildkälla: DN.se från artikel som lanserades 26/9-2016

  Just nu publicerar många tidningar bilder från kriget i Syrien. Bilder som inte kan liknas med annat än helvetet. Att se barn som dras fram under rasmassor, får sannolikt alla att må illa. Tårarna är omöjliga att hålla tillbaka. Det är omöjligt att inte tänka ”det kunde ha varit jag, det kunde ha varit min familj, mitt barn”. Tänk om jag inte hade haft turen på min sida. Tänk om det var jag som drog fram Kevin…

  Till alla som tycker att vi ska skicka ”hem” de som mirakulöst lyckats fly undan döden, ställer jag frågan: Till vilket hem ska vi skicka dem? Det sönderbombande? Den plats som tog livet av resten av deras familj? Till den stad där bomberna fortfarande faller?

  Jag är tacksam för att media hjälper oss att inte glömma vad som pågår och jag hoppas att dessa bilder kan få människor att tänka om. Att ångra sina översittartankar och sin egoism. Att sluta vara så äckligt självupptagna och nedvärderande bara för att de själva har haft turen att födas på rätt plats. Vi lär våra barn att vara snälla, hjälpsamma, att alla människor är lika mycket värda, att inte stänga ute, stöta bort, mobba och ignorera. Hur ska vi någonsin kunna förklara att länder stänger gränser och att högljudda grupper skriker ”åk hem”. Det går inte att förklara. Det går inte att säga annat än att det är fel. Att det är precis så som vi inte ska vara mot varandra.

  Det finns många barn som just nu behöver en riktig superhjälte. Världens starkaste, världens snällaste, världens bästa superhjälte. Att detta krig får fortgå gör att jag aldrig kommer att förstå mig på politik. Men jag hoppas att världens politiker vill vara mer än bara politiker. Att de vill skriva historia ur ett hjälteperspektiv. Att de vill vara en äkta superhjälte. För barnens skull.

  SVT

  Missa inte: SVT låter människor berätta hur det är att lämna allt bakom sig och börja om i ett nytt land. #syrien200

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar