Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  4 månader och premiär för första ”tuggan”.

  2 juli 2014
  20140702-001701-1021946.jpg

  Älskade lilla korv!

  Klockan 12:00 för exakt 4 månader sedan – satan i gatan vilken grej. Coolaste dagen i mitt liv. Lite svettigt var det förstås också men det har jag nästan förträngt. Känner att det snart är dags för en ny förlossningsglimt, men inte just idag. Idag har vi fyramånadersfest. Vi började dagen med ett besök på BVC och ”lillen” vägde in sig på nästan 8 härliga kilon (inte konstigt att man börjar få ostbågerygg och gamnacke) och mättes till 65 ståtliga centimetrar. Thats my boy!

  Annons
  20140702-213854-77934915.jpg

  Purébuffé – banan, potatis, morot. Gottigottgott.

  Firar med purébuffé!
  Vid 4 månader får man börja ge lite så kallade smakportioner för att vänja den lilla magen vid annat än bröstmjölk. Vi snackar typ en tesked med lite puré, inte ett helt mål. Dagen till ära, dukade vi upp en liten buffé med 3 olika puréer. Potatis, morot och banan. Är det fest så är det. Han var lite tveksam och han visste inte riktigt vad han skulle göra av geggan han fick in i munnen. Men lite gick ner.

  Man kan tydligen också börja ge lite, lite gluten medan man ammar, för att minska risken för intolerans. Här gäller samma sak, en liten liten mumsbit vitt bröd eller liten sked med 4-månadersgröt. Det får bli morgondagens prövning.

  2912_nyhjarta_banangrot_4man_460x

   

  Jag funderar på att köpa en ”smaknapp”. Man lägger då tydligen lite mat i själva ”nappen” och så kan han suga, bita, slicka på den, utan risk för att få i sig förstora bitar. Jag antar att det också skulle hålla honom sysselsatt då han nu verkligen greppar efter saker och gillar att ligga och filura.

  Skärmavbild 2014-07-01 kl. 23.43.55 Skärmavbild 2014-07-01 kl. 23.44.06

   

  Det känns som om vi klivit in i ett nytt kapitel. Nya premiärer. Nya äventyr. Och tro det eller ej, men vi fick precis också uppleva hans första kluckande skratt. Jag blev så glad att jag vände mig mot T och skuttade som ett litet barn.  Vilken dag!

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar