Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  400 dagar kvar till inskolning.

  18 juni 2014

  Nu är det tydligen dags att välja dagis. Eller i alla fall ställa sig i någon form av kö. Göra en önskelista och sen hoppas på att man får plats där man vill, om sisådär 400 dagar. Men vi vet ju inte ens vart vi kommer att bo när det är dags för inskolning. Förhoppningsvis är vi inte kvar här i vår 2:a. Antar att det är ett senare problem. Huvudsaken är väl att Kevin har en plats överhuvudtaget.

  Annons

  IMG_1724

  Dagis. Själv röjde jag runt hemma hos en dagmamma, hos Maja. Hon var toppen. Hon bodde i en ljus och fint inredd lägenhet och lagade god mat. Min favvo, supersmala spagetti med burkköttfärssås. Love it! Det är min gräsänka-mat. När T inte ska äta drar jag gärna till med en burk. Jag tycker att det är lika gott idag som för 30 år sedan, och det är tack vare Maja som jag upptäckt dess storhet.

  Skärmavbild 2014-06-18 kl. 20.04.14

  Svårt att tro kanske, men den är grym (även kall).

  Hur får man tag på en Maja idag? Finns det några gulliga, bullbakande dagmammor där ute? Är dagis bättre? Hur ska man kunna välja? Hur ska man veta vad som är bra? Hur går det till? Vad ska man tänka på? Finns det några garantier? Får man byta om man inte är nöjd? Kanske är det läge att gå med i mammagruppen jag fått inbjudan till. Kanske har de andra mammorna bättre koll. Kanske har de redan 1-2 ungar på dagis. Kanske har de inside info…

  IMG_1804

  Skrutten. Korven. Mini-me. Rocky. Kev. Lillen.

  Mina dagisönskemål.
  I min förvirring har jag hittills bara kommit fram till två saker som jag vill att dagiset ska erbjuda. Förutom att personalen måste vara toppen, vill jag att ungarna ska få vara ute mycket, skita ner sig, busa och tillåtas att vara barn. Nästa grej är maten (lite oväntat kanske, med tanke på min kärlek till konservburksköttfärssåsen). Jag ser helst att maten lagas på plats, av en kock som älskar sitt jobb och som använder så lite halvfabrikat/helfabrikat som möjligt.

  Sen så har jag inte glömt det viktigaste, det jag lärde mig på kursen med Brandtec – kolla så att personalen kan hjärt-lungräddning. De ska ju ta hand om det mest värdefulla jag har. Min lilla skatt.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar