Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  42 cm korv kanske kickar igång det!

  25 februari 2014

  Två dagar kvar. Två dagar om han är punktligt som sin pappa. Två dagar, plus ett par tre stycken, kanske en veckan, om han är som mig. Är han som mig, kommer han dock komma med en jäkla fart när han väl kommer. Den här sista väntan är rätt dryg och inget verkar man kunna göra själv för att få fart på det. Eller det beror visserligen på vem man väljer att lyssna på. I min desperation, gjorde jag det som jag sagt att jag aldrig skulle göra. Jag googlade.
  Jag googlade ”få igång förlossningen”.

  Annons

  Och wow! Snabbt blev jag påmind om varför man inte ska googla den här typen av frågor. Men jag måste erkänna, det var rätt kul att läsa alla heta få-igång-tips på diverse forum, trådar och bloggar. Ha sex, smutta champagne, gå sjukt mycket i trappor, tvätta fönster, drick hallonbladste och proppa i dig stark mat, var de vanligaste tipsen från fd gravida. Tipsen från experterna, dvs barnmorskorna, lät annorlunda: det finns inga ”knep” som funkar.

  De som spred sina tips vidare, hade såklart gått över tiden. Att förlossningen skulle sätta igång inom en snar framtid, borde då kanske inte vara jordens överraskning. Själv käkade jag en 42 cm lång kabanoss idag, från den kända korvmojen Günters, på Karlbergsvägen i Stockholm, och skulle Rocky få för sig att komma ut inom 24h, så kommer jag garanterat att hänvisa alla gravida och otåliga dit. Tänk om jag löst frågan alla vill ha svar på. Tänk om det är Günters korvar som är lösningen. Det skulle vara det coolaste och godaste få-igång-tipset ever. Det sitter i körven Tack Günter!

  20140225-171707.jpg

  Förlösande goda korvar!?

  20140225-171716.jpg

  Günters alla korvar.

  20140225-181029.jpg

  42 cm lång kabanoss

   

  Hitta till Günters:

  https://maps.google.se/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&channel=sb&ie=UTF-8&q=G%C3%BCnters+Korv&fb=1&gl=se&hq=g%C3%BCnters+korv&cid=13215694939056128019&ei=aLgMU_vxG4H8ywOHzIGgAw&ved=0CMMBEPwSMA8

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar