Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  5 klockrena solar. Drömsemester.

  28 maj 2015

  Jag tar tillbaka allt mitt charter-skitsnack. Det här var ju riktigt jäkla bra ju! Ving / Sunwing / Lollo & Bernie (barnkoncept) / Mallorca / Alcudia – Vi kommer garanterat tillbaka.

  Stranden. Bästa barnvakten. Sjukt stor sandlåda.

   

  Kanske var det inte så svårt att imponera på mig/oss. Våra förväntningar var rätt så låga. Min bild av charter av denna karaktär var:

  Annons

  – Varför betala 10 lök för att bo på ett dagis…

  – Alla föräldrar kommer slå på semester-mode, dvs de varken hör eller ser och låter barnen röja fritt = det kommer vara kaos

  – Ljudvolymen vid poolen kommer vara så nära hälsofarlig man kan komma

  – Spilld läsk kommer kleta fast flip-flop-sulan vart man än går

  – Kvällsunderhållningen bygger på samma koreografi som 1989

  …Men jag hade fel.

  Det var (faktiskt) riktigt trevligt, även för oss vuxna. Det var struktur. Ordning. Snyggt. Rent. Familjärt. Barnvänligt såklart. Och till och med mysigt.

  Kul i miniland på dagen och dans på kvällsshowen.

   

  Att Kevin skötte sig som värsta A-barnet, påverkar såklart helhetsintrycket. 7 kvällar i rad somnade han i vagnen när vi var på väg till restaurangen. Jag och T fick alltså äta i lugn och ro varje kväll. För er utan barn vill jag bara förtydliga storheten i detta. Sannolikheten att detta skulle hända är typ lika stor som att du skulle få en löneökning med 300% utan att ens be om det, att det där mailet om att du fått 3 miljoner euro från en död okänd släkting stämmer, att du får en Ferrari i namnsdagspresent. Dvs det händer inte! Men det slutar inte där. Kevin sov sedan till 8-8.30 V A R J E morgon. Jag förtydligar: sovmorgon 7 dagar i rad. Sannolikheten för det är så liten att det inte går att jämföra med något.

  Det här var verkligen en semester som levererade och vi ville inte åka hem. Att ha 10 meter från frukostbordet till stranden är ett avstånd man kan acceptera för resten av sitt liv.

  IMG_9353.JPG

  Alcudia som resmål var klockrent. Visst fanns det några kvarter som var väldigt turistiga men det kändes ändå mysigt och spanskt. Från hotellet tog man strandpromenaden bort, ca 10 minuter, till hamnen och alla restauranger. Till Alcudia ”gamla stan” tog det 20 minuter att gå och ville man uppleva ett lite större stadsliv, var det bara att ta bussen in till Palma (ca 50 min).

   

  IMG_9343-0.JPG

  Mängder av tapas, Cava-sangria, vanlig sangria, grande frukostbuffe, iskall öl, paella, oliver och flera liter aioli har vi gladeligen smaskat i oss. Strandformen 2015 är som tur är framflyttad till 2016.

  En sak som dock visade sig vara lite stökig, var flygresan. Det blev en större prövning än sist. Att sitta still i mammas knä är liksom inte lika kul längre. Kevin fick någon hang-up på att sparka på sätet framför, han skaffade sig ”kompisar” raden bakom oss och skrek ut sitt missnöje när vi ville att han skulle varva ner ett par snurr.  Det var full rulle på rad 35 kan man säga. Svetten rann längst ryggraden och det var som att ha en jäkla tornado i knät. Tack och lov för begränsad energimängd. Tillslut somnade han och vi (plus alla runt omkring oss) kunde också luta oss tillbaka och sluta ögonen.

  IMG_9350.JPG

   

  Livet som mammaledig fortsätter att leverera. Kan verkligen inte klaga. Den 20/8 tar den dock slut. Då är det inskolning och back to work på allvar. Hoppas den här sommaren går ruggigt sakta…  eller är det nu man skaffar en till…? Jag säger inte att jag vill, jag bara undrar. 😉

  Ps. nej jag har ingen bulle i ugnen, utan har bara stoppat i mig mer energi än jag gjort av med. Och fokus just nu, är det där huset som vi ska bygga. Det är en tillräckligt stor utmaning. Hej och hå!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar