Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Aj, pang, boom. Skarpt läge – dags att tänka barnsäkerhet.

  13 augusti 2014

  Rörelserna är små, okontrollerade och impulsiva, men de förflyttar honom framåt, eller bakåt, eller i sidled. Fötterna flyger upp i luften, för att sen kastas ner. Armarna viftar åt alla håll och rumpan skjuter i taket. Det snurras, rullas och knorras. Jag kan inte längre lita på att tyngdkraften håller kvar Kevin där jag lagt honom. I natt hittade jag honom på tvären i spjälsängen och dömt av leendet som jag möttes av, var han mycket nöjd över sin prestation. Med upptäckten ”Hey jag kan röra mig”, kommer såklart också olyckorna. Jag inser att det är dags att börja tänka barnsäkerhet, på allvar. Igår var vi med om hans första lilla olycka då han lyckades rulla av sin nya lekmadrass och helt plötsligt låg med huvudet under soffbordet. Såg inte jätteskönt ut, vilket han också förmedlade med en hög ton. Men det gick snabbt över och det var nog mer en oskön position än att det gjorde ont. Lärdom: Inför säkerhetsavstånd – alla hårda föremål måste vara utom rullavstånd.

  Annons
  IMG_5752.JPG

  En vanlig sängmadrass är den perfekta lekplatsen. Mjukt och skönt. Och blir man trött, är det bara att somna in. Perfekt!

  Kevins insikt om att han har två händer som kan ta tag i precis allt som kommer i dess väg, skapar spänning i vardagen. Av någon anledning har han blivit helt vild med sitt babygym. Han drar och sliter i de dinglande klossarna och jag kan verkligen se hur han tar i. Kanske valde jag fel material, eller uppenbarligen så gjorde jag det, då han lyckades slita sönder varenda tamp. Nu är alla snören utbytta mot ståltråd, nä men mot ett starkare snöre som borde vara omöjligt att slita sönder.

  IMG_5753.JPG

  Super-baby med super-baby-muskler. Babygym 2.0 med superstark snöre.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar