Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  All in i familjelivet. Husbygge och barnmässa.

  5 oktober 2014

  IMG_6305.JPG

  Vi var inte direkt ensamma på Stockholmsmässan idag. Tre mässor: Underbara barn, Hem & Villa och Bak- och chokladfestival. Vilken jäkla supersöndag. Att lufsa runt bland montrar en hel dag tar på krafterna, och att jag dessutom spenderade lördagskvällen/natten på ett dunkadunka-dansgolv (min första utekväll på väääääldigt länge) gjorde att jag inte direkt var piggast i stan. Men kul var det och det fanns en hel del att se.

  Annons

  IMG_6298.JPG
  Barnmässan var helt okej, men jag blev kanske lite besviken. Jag trodde nog att det skulle vara mer. Mer av vad vet jag inte. Det fanns kanske mycket, bara att jag var lite frånvarande i skallen. Även om jag inte var bakis-bakis så kände jag mig såklart lite mosig, och att befinna sig i en lokal med supermånga (förvisso glada och gulliga) barn, är kanske inte den bästa dagen-efter-aktiviteten.

  IMG_6306.JPG

  Pigga familjen…

   

  För alla med lite äldre barn, var det säkert en kanonmässa, då det fanns en hel del roliga barnaktiviteter. Nästa år, när Kevin också kan lubba runt, kommer jag säkert att tycka att den är bättre. Plus att jag då ska se till att ha en hel natt i sängen bakom mig.

  IMG_6309.JPG

  Mässans bästa erbjudande. Köp 5st för 40kr. Vi köpte 20 stycken – varför snåla.

  IMG_6302.JPG

  Bra köp! Slurp sa det och Kevin kan dessutom hålla och äta själv. Skulle ha köpt 20 till…

  IMG_6300.JPG

  Jag som aldrig vinner, vann en goodie bag med lite smått och gott från utställarna.

  IMG_6299.JPG

  Goodie bagens innehåll.

  IMG_6310.JPG

  Mössa, gosedjur och solbrillor var favoritprylarna i goodie bagen.

   

  Husjakt på Hem & Villa mässan
  För två veckor köpte vi en tomt. Jippi! Hurra! Men hjälp! Underbart och läskigt på samma gång. Allt gick väldigt fort. Vi bestämde oss i bilen på vägen ner till Ullared och det var den sjukaste bilresan jag varit med om. Volvon var som ett rullande kontor. Det ringdes, räknades, kollades papper och diskuterades. Fördelar vs nackdelar. Men eftersom tomterna i Stockholmsområdet blir sålda på 0,3 sekunder, kunde vi inte hålla på att vela, utan det var bara att spela cool och slå till. Tack och lov, trots snabba ryck, har vi inte ångrat oss. Tvärt om, vi blir bara mer och mer övertygade om att detta är ett strålande bra beslut. Nu har vi alltså en tomt. Men vi har inget hus. Vårt mission på villa-mässan, var därför att besöka husföretagen. För oss var det skarpt läge i alla montrar och vi vågar nog säga att vi blivit lite klokare.

  IMG_6143.JPG

  Här ska vi bo. Skulle det skita sig kan vi ju alltid slå upp ett tält eller dra dit en husvagn.

  Varför bara vara småbarnsförälder, när man kan passa på att bygga ett hus på en och samma gång. Vi går all-in i familjelivet. Hus vill vi ha, hus ska vi få, även fast det typ kommer ta ett år innan vi kommer kunna flytta in. Finns en liten risk att denna mamma/barn-blogg kan få en släng av husbygge i sig också. Det är ju inte direkt ett litet projekt vi dragit igång. Å andra sidan, ingen kommer ihåg en fegis som min mamma sa… Rock n roll, kör bara kör.

  IMG_6307.JPG

  Kataloghögen. Här i finns vårt blivande hus. Frågan är bara vilket…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar