Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Amningshjärna – snurrig, slarvig och smått senil.

  9 juli 2014

  Jag vill minnas att jag trodde att det var ett ”påhitt”. Att det bara var något man drog till med, när man klantade sig. Men det här är banne mig inget påhitt. Det finns på riktigt och det är ingen lek. Amningshjärna. Ett förvirrande tillstånd, en fiende i vardagen. Jag trodde inte att jag hade drabbats så svårt, men jag börjar inse att alla mina chips inte ligger i påsen. Jag är snurrig, slarvig och smått senil. Och det börjar kosta en del nu. Det dyraste som jag lyckats ”tappa” bort, är vår bil. På något sätt fick man tag på vår bilnyckel (vet ej hur) och sedan snodde man helt enkelt vår bil. Tack och lov, tog karma hand om tjuven som åkte dit och vi fick tillbaka bilen (tumme upp till polisen) som bara hade blivit lite kantstött. Även om försäkringsbolaget tar hand om det mesta, kostar det ju alltid en del ändå.

  Annons

  20140706-193639-70599576.jpg

  Mina övriga tapp är inte av samma storlek. Insektsnät och ett regnskydd till vagnen, skinnvantar och mobilhörlurar/headset har jag spridit ut på Stockholms gator. Tror att jag skulle behöva senilsnöre på precis allt faktiskt. Jag vet inte hur många gånger jag efterlyser min mobil, letar i panik efter plånboken i väskan, känner igenom alla fickorna efter nycklarna. Snurrigheten har skapat en osäkerhet inom mig. En osäkerhet på mig själv. Varje dag jag lyckats med att INTE tappa bort eller glömma bort något, känns som en bra dag. Jag börjar nästa bli lite tix:ig. Jag måste dubbelkolla allt, trippelkolla. Grötmosgeggamojan inne i skallen gör mig galen. Hoppas chipsen hittar tillbaka till påsen när jag slutat amma.

   

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar