Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Än så länge, ett jäkla skitår.

  3 januari 2015
  Kom och lek.

  Leksugen liten som undrar varför jag bara ligger där och är tråkig.

  Blåbärssoppadieten fortsätter. Nu även utökad med soppa och kokt torsk. Vad är det här? Brukar man inte vara magsjuk i typ ett dygn eller två? Det har gått fem nu… När vi äntligen är lediga och får vara tillsammans hela familjen, ja då är jag nere för räkning. Jag som aldrig är sjuk… Ett par gånger har jag trott att det är på bättringsvägen, men sen har det vänt tillbaka. Ibland kan man ju bli frisk om man låtsas att man är det, men mina försök har bara gett bakslag. Det här är ingen magsjuka man kan lura. Åh nej, den håller hårt i min nu spagettiliknande kropp. Game over i varenda muskel. Jag orkar inte bära Kevin mer än ett par minuter, och så är han passande nog i en Lyft-upp-mig-jag-vill-inte-vara-på-golvet-fas. Kanon. Fantastiskt. Mysigt. (Gahhhh skjut mig)

  Annons
  meny.

  Vad gör man inte för att vara snäll mot magen. Ahhh drömmer om en blodig biff! Är så sjukt hungrig men så sjukt osugen på mat.

  Eftersom det här är mitt första riktig sjuktillstånd som mamma, känner jag att jag är dålig på att både vara sjuk och vara mamma. Tur i oturen, men T är ju faktiskt ledig (tur för mig, otur för T) och han får ta hand om både mig och Kevin (tack du där uppe som gav mig magsjuka på röda dagar). Men trots det är kombinationen, mamma – sjuk, skitjobbig.

  ”Det viktigaste är att barnen mår bra och är friska”. Och så är det verkligen. Jag skulle ta denna magsjuka året om, bara Kevin inte blir dålig. Men ärligt. När jag sprungit på muggen, samtidigt som Kevin varit på ett kläng-gnäll-trots-humör, ja då har mina tankar tänkt andra (mörka) tankar. Om han bara fick en liiiiiiten, liten, pytteliten släng av någonting. Typ feber. Bara så att han blev lite seg. En halv grad. Inte så att han mår dåligt, bara så att han blir lite extra mysig. Så att vi kan krypa upp i soffan tillsammans och somna till den dubbade versionen av Rädda Willy 3. Det skulle vara så fantastiskt skönt, och gosigt. Ego? Ja verkligen, men jag får skylla på att man inte riktigt är sig själv när man är magsjuk.

  What doesn’t kill you… Så är det, hej och hå.

  God fortsättning!

  Nyårsafton 2015

  Nyårsafton 2015. Grannarna bjöd på lite fyrverkerier, vilket Kevin tycket var väldigt spännande.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar