Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Är det nu jag ska skaffa mig en mamma-frisyr…?

  22 juli 2014

  The mama-look. Snabbt ska det gå, snygg vill man bli (känna sig). På alla sätt letar jag efter enkla hjälpmedel. Lösögonfransarna är klockrena och nu börjar jag också få till årets solbränna. Min ambition är att få ner göra-mig-iordning-tiden till samma som T. Det vill säga 10 minuter inklusive klädval. Just nu är det håret som skiljer oss åt. Hans kortkorta mot mitt långlånga, oklippta, slitna, vildvuxna. Det är utom kontroll och jag tappar enorma mängder (hår överallt), samtidigt som det har börjat växa på ett konstigt sätt. Allt bäbishår är på väg att bli ”vanligt” hår. Helt plötsligt är fjunet i nacken värsta krullbollen och håret vid tinningarna har också börjat växa.
  Hormoner? Antagligen. Så länge jag ammar antar jag att det kommer att fortsätta att hända grejer med mig och min kropp. Är det nu jag borde skaffa en mamma-frisyr? En frippa som klarar allt från tidsbrist, morgontrötthet och utebliven hårtvätt, till extrem motvind, regnskurar och bäbiskräks. Men med tanke på att jag inte har klippt mig på ett år, så skulle väl en enkel toppning klassas som ett mirakel för mitt hår.

  Annons

  20140620-001244-764103.jpg

  20140620-001417-857383.jpg

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar