Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Att flyga med barn – 5 tips inför resan.

  17 april 2016

  IMG_0832

  Nu för tiden, nu när man har barn, består resfeber inte av hur många skor som ska rymmas i väskan. Utan nu snurrar tankarna kring hur man ska lyckas hålla den lilla nöjd och glad. Antalet humörsdipp vill man till varje pris, hålla nere i antal. Efter att ha gått all-in och kört en långflygning med en 2-åring, kommer här ett par användbara tips som kan få ner mammapulsen uppe i det blå .

  Annons

  5 tips när man ska flyga med barn
  1. Glöm begränsad skärmtid. Det finns inget som heter skärmtid – all tid från och med påstigning är lika med skärmtid.

  2. Glöm föräldravettet. Barnet har alltid rätt – det minskar risken för gallskrik och trots.

  3. Glöm sunt och sockersmart. Bunkra med godis, kex, kakor, snask – mat kan underhålla ett barn i flera minuter.

  4. Risken för att passageraren framför ska få ett par hundra sprakar i ryggen är uppenbar och tyvärr omöjligt att förhindra. Bygg därför upp ett förtroende att du är en ansvarsfull förälder, redan innan den första sparken. Säg högt ”Nu får du absolut inte sparka här, då blir killen/tjejen jätteledsen”. Istället för att mötas av en sur min efter den första sparken, är det stor chans att personen vänder sig om och säger ”Det gör inget”. Då slipper du ha dåligt samvete och känna stress över de efterföljande 175 sparkarna.

  5. Planera kosten inför resan. Att byta bajsblöja på ett flygplan är inte roligt. Skötbordet är så litet att knappt en nyfödd normalstor bebis får plats. Och att byta blöja bland de andra passagerarna är big no no. Undvik därför mat som sätter fart på systemet minst en vecka innan avresa, för att vara på den säkra sidan.

   

  IMG_0837

  Att flyga långflyg med barn som har spring i benen, är inte 100% njutning. Inte för någon. Inte för barnen, inte för föräldrarna, inte för de andra passagerarna och inte för personalen. Hade planets passagerare endast bestått av barnfamiljer, hade det varit annorlunda. Då hade lite skrik och spring inte spelat någon som helst roll.

  Alla våra ”regler” kring skärmtid var bara att glömma. Muta – var lösningen för en relativt lugn och behaglig resa. Spela, titta på film – gör vad du vill! Chips, kakor, säg vad du vill ha!
  Att muta sig igenom 10 timmar gick faktiskt ganska bra. Och den som hade det bäst, var såklart Kevin.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar