Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Att sätta fast en bilbarnstol och fälla ihop en barnvagn

  17 februari 2014

  Mmm. Om man tror att det bara är att ställa in bilbarnstolen på sätet, dra runt bältet lite snajdigt och voila! så sitter den fast, ja då har man fetingfel. Nej, så enkelt är det inte. Eftersom vi köpt en begagnad bilbarnstol (eller babyskydd som det heter när stolen är anpassad för newbies) så har vi ingen manual, och det försvårar ju det hela. Jag gav upp efter 1 minut, Thompa gav upp efter 3. Att nöja sig med att den sitter okej, lite rangligt men ändå okej, är såklart inget som räcker. Blev tipsad om att söka efter instruktionsfilmer på nätet, men har än så länge inte hittat en begriplig manual. Operation ”bilbarnstol på plats” skjuter vi därför på, typ tills tålamodet är tillbaka eller tills det verkligen är dags. Varför stressa…
  Men för att inte hamna i en liknande, psykiskt utmanande situation, bestämde jag mig för att jag idag skulle lära mig att hantera barnvagnen. Som en soldat, som på rekordtid och med förbundna ögon, plockar isär/sätter ihop sitt vapen, så skulle jag fälla ihop/fälla upp barnvagnen. Det var min tanke. Mitt mål. Genom träning skulle jag minimera risken att behöva stå som en idiot vid bilen, och hysteriskt kämpa med att få ihop vagnen.
  Att fälla ihop vagnen var inga problem. Den for ner med en jäkla fart. Problemet nu är att jag inte får upp den igen. Det känns så självklart hur jag ska göra, men det går inte. Den sitter fast. Och magen är dessutom i vägen. Jag kommer inte ner till ihopfälld-vagn-nivå. Det blev med andra ord ett kort training camp. Noll repetitioner för att vara exakt. Mitt tålamod är slut för idag. Nu får den stå sådär.

  Annons

  Bättre lycka nästa gång!

  20140217-161602.jpg

  Ner med dig! Konsten att fälla ihop en barnvagn.

   

  20140217-161540.jpg

  Upp med dig! Konsten att försöka fälla upp en barnvagn

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar