Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Att semestra med barn.

  2 februari 2015

  Hemma. Vill tillbaka. Till värmen. Solen. Poolen. Stranden. Maten. De långa härliga dagarna. Ingen disk. Ingen matlagning. Ingen städning. Inget fix. Det är en underdrift att säga att vi hade det bra. Vi hade det helt suveränt. Jag  har visserligen ett litet brev som ska skickas till researrangören, men det är en annan historia och en fråga om att rätt ska vara rätt och att man ska få det man betalar för. Plus lite missvisande/utebliven information. Men resan i sig var verkligen underbar eftersom vi fick vara tillsammans och kunde njuta av att bara vara.

  Annons
  mamma och son

  Min ögonsten. Önskar att jag kunde visa Kevin hela världen.

  Det här skulle kunna bli ett hur långt inlägg som helst. Det finns så mycket att berätta. Att semestra med barn för första gången innebär en hel del aha-upplevelser, premiärer, lärdomar, känslor och situationer. Min största upptäckt var att det inte alls är jobbigt att resa med barn, det är fantastiskt och mycket, mycket roligare.

  Cabinväska gåvagn

  Att vänta på flyget är inte det roligaste. Men om man kan träna på att gå så blir väntan i alla fall lite mer meningsfull. Cabinväskan funkade utmärkt som gåvagn.

  Att flyga med barn.
  Som jag skrev i mitt tidigare inlägg var det en hel del nerver innan vi kom iväg. Flygresan, packning, resmålet, sjukdomar. Mest oro var det inför flygresan. Vi bockar, bugar och tackar för att Kevins öron skötte sig kanon, både dit och hem, det är ju något man inte kan styra över. Jag hade laddat med nässpray (trots att den endast fanns från 1 års ålder) och saltlösning, men vi använde inget. Det som visade sig vara absolut jobbigast med flygningen, var att få Kevin att låta bli att slå/klättra/hänga på sätet framför. Alla vet att det inte finns något värre än när man har någon som bökar med ens stolsrygg. Tror att vi lyckades ganska bra.

  Flygresa

  Röta. Det var typ en tom plats på flyget hem, och den platsen var vid oss. Kevin kunde därför röja fritt och sova i sin egen stol.

  Även om det absolut inte var några problem att ha Kevin i knät hela resan ner, så var det underbart att ha ett extra säte när vi åkte hem. Vet inte vad det skulle ha kostat om man bokat tre platser, men ska man åka längre så skulle jag rekommendera att ha en extra plats (beroende på pris såklart). Vi fällde upp armstöden och så kunde han krypa fram och tillbaka mellan oss. Klockrent. Skönt för oss, kul för honom.

   

  Att sola med barn.
  Att komma hem med en fet härlig solbränna kan man inte räkna med. Vi fick visserligen till bra rutiner och sovtider, så vi hade 1h i solen innan lunch och 1h på eftermiddagen. Det var fantastiskt skönt att bara få ligga och halvsova i solstolen ett ögonblick. Precis när solens strålar började bli så där mulligt brännande, ja då var sovtiden slut och det var upp och hoppa, full rulle som gällde. Det var nog den största skillnaden när man reser med barn. Men det har nog med att göra att jag annars, utan problem, kan ligga i solen och steka en hel dag utan att röra en fena. Jag behöver inte ens svalka av mig i havet. De soldagarna var det inte att tala om nu.

  Att sola med barn

  Inte sola pappa. Lek!
  Att få till en bränna var inte direkt det lättaste.

  Barn under 1 år ska tydligen inte ha solskyddskräm utan täckas med kläder som skydd. Vi klädde på Kevin pyjamas vilket var supersmidigt. Heltäckande, enkelt och luftigt. Det är mitt hetaste strand-barn-tips. En lite för stor pyjamas/sparkdräkt och det är fritt fram att släppa loss vilden.

  Sandskräck-

  Sandskräck. Vad är det där för läskigt som letar sig in mellan tårna? Det tog ett tag innan han tyckte att sanden var ok att krypa runt i.


  Att bada med barn.

  Jag är känd bland mina vänner för att aldrig bada. Jag avskyr att frysa och att frivilligt utsätta mig för hackande tänder och gåshud, går fetingbort. Men tiderna förändras. Nu har jag ju Kevin och han är ingen badkruka. Så det var bara att bita ihop. Nä, det var det inte. Det var ett sant nöje. Han älskade att få plaska runt och det var så kul att se honom bli vattengalen. Att poolen var uppvärmd till 29° gjorde det också lite lättare att komma i. Hade det varit 20° vet jag faktiskt inte vad jag hade tagit mig till. Men varför spekulera. Jag badade och det var kul att få plaska runt tillsammans.

  Bada i pool.

  Plask. Plask. Ingen badkruka-unge.

  Att semestra med barn.
  Jordanierna var, som jag skrev om tidigare, helt galna i barn. Det gjorde såklart resan väldigt enkel. Men det där semesterlunket som infinner sig efter ett par dagar, gör också saken enklare. Helt plötsligt är man inte så noga med saker och ting och man inser att allt löser sig. Barn är nog bättre på att anpassa sig än vad vi vuxna (jag) tror. Som exempel så fick Kevin alltid kall barnmat. Att be om att få värma maten i en micro kändes bara struligt. Och han käkade på precis som vanligt. Inga problem. Man tummar på lite allt möjligt och det är okej. Det var skönt att inte allt var så korrekt och precis enligt ”boken”.

  Premiär

  Det är på semestern som man lär sig nya grejer. Att sitta själv på en vanlig stol var inga som helst problem. Trevligare bordsgranne får man leta efter.

  Mammagrupp på Mallis.
  Ja varför inte. Att resa med sin lilla är grymt kul och även om man då verkligen är med varandra 24/7, så blir man inte trött. Tvärt om. Jag kände mig både piggare, gladare och mer avslappnad. Det borde arrangeras mammaresor/föräldraresor till typ Mallis. Anpassade efter föräldrar och barns behov, till ett förmånligt pris. Varför envisas med att dra vagnen i den här jäkla slasken när man kan dra den i sanden. Ny resekategori kanske.

  Slutligen. En uppmaning till alla föräldralediga: Res! Jag önskar att vi typ hade planerat in 3 månader i Thailand eller i en spansk liten by. Att få vara tillsammans utan alla vardagsmåsten är verkligen underbart. Om vi inte hade varit mitt uppe i ett husbygge så hade jag bokat in resor utspridda över hela året. Så res iväg alla föräldralediga. Passa på. Leta efter bra sista-minuten-priser och åk!

  Hotellprodukter

  Skämskudde. Jag tappade visst kontrollen över antal hotellprodukter som jag stoppat undan för att ta med mig hem. Woops! Men de är ju så rackarns bra att ha i träningsväskan, och så är jag ju mammaledig. Duger det som förklaring tro…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar