Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Pool-premiär och babysim.

  20 november 2014

  Och så var det dags för en ny premiär. Pool-premiär. Eller egentligen, bad-i-större-än-badbalja-och-handfat-premiär. Vårt försäkringsbolag bjöd (tack för det) på en 30-minuter lång/kort ”kurs” i vattensäkerhet för barn, och självklart bokade jag in hela familjen. Jag misstänker att denna lilla badaktivitet var som första lektionen på ett babysim, då det mest handlade om att vänja barnen med vatten. För oss som inte gått på babysim var det kanon, men om man redan badat en del med sitt barn, så var det nog rätt platt tyvärr. Men vi hade lajbans och badmonstret Kevin älskade det. Jag visste att han gillade vatten, men jag trodde nog att han skulle vara lite mer försiktig. Han röjde, han plaskade, han sprattlade. Att ligga på rygg och ”flyta” var inget han hade lust med. Det var nästan omöjligt. Speciellt avslappnande och mysigt var det kanske inte. Jag skulle mer beskriva vår badstund som ett energifyllt äventyr.

  Annons
  Babysim äventyrsbadet Sydpoolen med Trygghansa

  Pool-premiär. Babysim som arrangerades av Trygghansa. Äventyrsbadet Sydpoolen, Södertälje.

  Eftersom kursen var fullbokad i Stockholm, bokade jag in oss på äventyrsbadet Sydpoolen i Södertälje. Detta gigantiska badpalats med sina gigantiska vågor och gigantiska vattenrutschbana. Jag minns hur laddad och ivrig man blev när man klev in i poolområdet. Hur man fick anstränga sig för att INTE springa. Omedvetet övergick gå-tempo till spring, och varje gång det gick lite för fort visslade badvakten argt i sin pipa. Oj va kul man har haft det här. För sisådär 20 år sedan…
  Men min minnesbild visade sig inte riktigt stämma överens med verkligheten. Poolen måste ha krympt. Den var inte gigantisk. Och kallt var det i vattnet. Att se saker med vuxna ögon är inte alls lika kul. Man blir i alla fall inte lika imponerad.

  Men vi slapp bada bland vågskvalp och rutschbanor, och fick mysa i 34° varmt vatten istället. Fantastiskt skönt för en kruka som mig.

   

  IMG_6761.JPG

  Vem blir inte helt slut efter ett badhusbesök. Zzzömnigt badmonster.

   

  Älskar att bada. Älskar vatten. Handfatsbadande vattenfantast.

  Älskar att bada. Älskar vatten. Handfatsbadande vattenfantast.

  Stokke badbalja. Bubbelbad och fotbad.

  Antingen slår vi på stort med bubbelbad, eller så får det räcka med lite plaskande fotbad. För alla utan badkar och med ont om plats, kan jag rekommender denna hopfällbara badbalja från Stokke. Mycket smart och praktiskt. Like på den!

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar