Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Barn är visst smartare än man tror…

  28 oktober 2016

  För att få sin vilja igenom som förälder krävs tjat, tjat, tjat och så lite mera tjat. Att tjata är jobbigt och tråkigt, det tar kraft och ger dålig energi. Men att upphöra med tjatet är inget alternativ. Utan tjat skulle leksaker aldrig plockas undan, tänder skulle aldrig borstas, maten skulle inte ätas upp, inga ytterkläder skulle bli använda och det skulle bli väldigt sena kvällar. Tjat är ett måste och uppstår den dagen som den lilla bestämmer sig för att ha en egen vilja och en vilja som skiljer sig från sina föräldrars.
  I ett försök att få ner mängden tjat, vilket man vill eftersom det gör en galen, har vi lurat i Kevin en del osanningar. Genom dessa osanningar har vi fått saker gjorda med mindre tjat. Detta är ett vanligt föräldraknep. Tandtroll, fyrkantiga ögon, måste vara snäll för att tomten ska komma, man får kramp om man badar direkt efter maten, mask i magen om man äter snö osv… Alla är bra exempel på hur man kan lura barnen att göra som man vill.

  Annons

  Men det gäller att se upp, en dag så går lögnen inte längre hem. Eller ännu värre, lögnen vänds emot dig. Den blir din fiende istället för din livlina. Ett sånt exempel är vår lilla lögn att ”När det är mörkt ute, är det mitt i natten och man måste sova” – en osanning som föddes under den perioden som Kevin vägrade somna på kvällen. Efter ett tag började lögnen fylla sin funktion. Kevin kunde springa in till sovrummet efter att vi titta ut genom fönstret och tillsammans konstaterar att det är mitt i natt. Men sen kom senhösten och mörkret tog inte bara över kvällen utan också morgonstunden. Eftersom han helst inte går upp tidigt på morgonen, var han snabb med att snappa upp mörkrets makt och vände det mot sin mamma. ”Vi kan inte gå upp, det är mitt i natten. Vi kan inte gå till dagis, det är mitt i natten”. Ja, vad ska man säga. Hur ska man kunna låta vettig i sitt resonemang och vara konsekvent? Hur förklarar man vintertid för en 2-åring?
  Så där är vi nu…Spara

  Spara

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar