Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Barn gör inte som du säger, barn gör som du gör…

  9 juli 2015

  …så det är väl en jäkla tur att vi slutat med städhjälp så att han har fått se hur det fungerar. Ja för nu gör han det själv. Dammsuger. Sötaste städhjälpen jag någonsin haft. Fram och tillbaka drar han dammsugaren på precis rätt sätt, och vill jag hjälpa till blir han skitsur. Kan-själv-viljan sitter fortfarande i.

  Annons

  Det är konstigt hur snabbt det svänger i småbarnslivet. Ett tag var han fullständigt livrädd för den dånande lilla knölen som for fram i lägenheten, men nu är det helt plötsligt en skoj liten pryl. En polare.

  IMG_9906

  Det roliga med att ”barn gör som du gör”, är att de kan ta efter precis vad som helst. Det kan vara den minsta lilla grej och huxflux så gör de likadant. Kevin har visat sig extra intresserad av hemmasysslor (kan också vara ett tecken på att jag varit/är en städtokig morsa… kul barndomsminnen man skapat…). Han är exempelvis en fena på att slänga in smutstvätt i tvättmaskinen, gå till papperskorgen för att slänga gammal blöja och att torka bordet efter maten. Han har också börjat plocka undan sina leksaker och lägger de på sin ”rätta” plats, dvs i leklådan. Varje morgon tar han sopborsten och skyffeln och sveper de över köksgolvet. Sedan ställer han tillbaka det på sin plats. När han blir matad, vill han mata tillbaka. När hans tänder blir borstade, vill han borsta mina. Vid blöjbyte drar han ut tvättservetterna från förpackningen för att ge de till mig. Ordningsam och omhändertagande – två saker han fått från mig 😉

  IMG_9826.JPG

  Vissa efterapningar är däremot lite problematiska, som att han vill klippa sina naglar själv och köra bil. Tack och lov inte samtidigt. Men inget känns speciellt säkert och jag är säker på att det inte är något som BVC rekommenderar. Just bilkörning har han fått testa på en del, för när pappa kommer hem från jobbet får Kevin ratta till parkeringen. Han fullkomligt älskar det och varje gång vi ska ut och åka springer han fram till förardörren och drar i handtaget.


  Jag antar att det bara är att fortsätta att göra. Snacka mindre helt enkelt. Jag antar också, att denna insikt innebär att det är dags för mig att själv hoppa upp på den där förgrymmade pottan. Visa vägen helt enkelt. Eller så är just den grejen en perfekt far-och-son-grej. Jo men det är det ju såklart! Klockrent.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar