Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Barnvagnsbio…

  16 oktober 2014
  IMG_6467.JPG

  En helt vanlig torsdag (från och med nu).

  Torsdag. Regn. Snålblåst. Uttråkad. Det kunde inte ha varit en mer klockren dag för att testa barnvagnsbio. Mmm du läste rätt, barnvagnsbio. Förutom att barnvagnarna inte fick följa med in i biosalongen, är det som det låter. Bio för föräldralediga och deras små liv. But why? – kanske du undrar. Det undrade jag också innan dagens besök (men jag var ändå såklart tvungen att testa). Är det inte bättre att skaffa barnvakt i 1,5 timme för att då också vara garanterad att man får se hela filmen utan att bli störd? Jo det är klart att det är, om det är filmen och ”egentiden” som är the shit. Men nu handlar det om att hitta på något skoj på dagtid, tillsammans med junior. Nu undrar jag inte längre ”but why”, utan ropar istället ”hell yes”.

  Annons
  IMG_6477.JPG

  Barnvagnsbio – vårt nya torsdagsnöje.

  Idag visades Hallonbåtsflyktingen med Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson. Sjuk handling, bra skådisar, skön humör. En kanonfilm helt enkelt. Och konceptet barnvagnsbio – ja det var faktiskt riktigt bra. Jag fattar att graden av bra-ighet såklart beror på vilka andra barn/föräldrar som befinner sig i salongen samt vilket humör Kevin är på. Kanske var det en lyckoträff idag, men det gick verkligen hur bra som helst, för alla. Jag tror att jag såg 98% av filmen, vilket måste vara riktigt, riktigt bra.

  IMG_6470.JPG

  Kevin verkade gilla bioformatet. Dags för en större TV…

  Det var minst lika mysigt att gå på barnvagnsbion som vanlig bio, så det här var inte sista gången. Varje vecka visas en ny film så det är bara att vänta på en rulle som lockar. Med tanke på att man struttar runt på föräldrapeng är det lite surt att det är fullt pris. Vi snackar ju trots allt en vardag klockan 11, inte direkt prime time. Hade det varit lite billigare hade jag lätt låtit detta bli mitt fasta torsdagsnöje, för det här var kul och faktiskt lite avkopplande. Det är sant.

  IMG_6466.JPG

  Bio-premiär.

  SF själva om sin briljanta idé:
  Föräldraledig? Ta med din lilla bebis och njut av en bra film. Vi har dämpat ljudet lite för små öron och så blir det paus i mitten av filmen. Allt förberett med mikrougn, skötbord och en lite ljusare salong.

   

  IMG_6457.JPG

  Bio-packning. Lite gott och lite leksaker.

   

  IMG_6475.JPG

  Det var smart att sitta längst fram, men kanske inte precis vid blöjbytarplatserna.

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar