Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Börjar nästan likna en tredjegångsmamma.

  20 augusti 2014

  Att boa, läsa på, lyssna på råd från kända och okända, göra allt korrekt och enligt alla rekommendationer. Så var verkligheten innan Kevin kom och under hans första månader i livet. Fokus låg på att göra så ”rätt” som möjligt. Eller så få fel som möjligt. Skitjobbigt. Jag är så glad över att hysterin lagt sig. Om det beror på utmattning eller att jag faktiskt fått lite rutin på det här livet, vet jag inte. Skönt är det i alla fall och nu är pulsens genomsnittshastighet garanterat mer normal.
  Ibland tycker jag till och med att jag har ett litet tredjegångsmammabeteende. Vissa saker är det inte så noga med längre. Jag vet bättre, kan prioritera och har sänkt kravribban några hack. Vissa saker struntar jag i helt och hållet. Saker som jag gjorde slaviskt för fem månader sedan.

  Annons

  IMG_5804.JPG

  För fem månader sen skulle jag aldrig: Använda kläder som jag inte tvättat först.
  Nu: Att förtvätta är onödigt eftersom det inte tar många timmar förrän kläderna är kräkiga, kissiga, bajsiga eller matgeggiga och då ändå åker ner i tvättkorgen. Dessutom finns det risk att han hinner växa ur helt nya kläder om de ska ligga i tvättkorgen först. Ja, det har faktiskt hänt.

  För fem månader sen skulle jag aldrig: Höftat grötmåttningen.
  Nu: En skvätt vatten och så lite grötpulver tills det är en bra balans mellan kletigt och rinnigt. Det behöver inte vara svårare än så.

  För fem månader sen skulle jag aldrig: Droppat Minifom direkt i munnen.
  Nu: Gapa! Klart. Funkar kanon.
  (Minifom= Ska hjälpa tjuriga magar. 10 droppar innan amning gör susen)

  För fem månader sen skulle jag aldrig: Hoppa över att sterilisera nappar och flaskor efter varje användning.
  Nu: Lite skit rensar magen. Nja kanske inte fullt så kaxigt men vi har i alla fall inte en kokande kastrull på spisen varje kväll, utan kanske bara en gång i veckan. Att diska och skölja duger finfint.

  För fem månader sen skulle jag aldrig: Gå hemifrån utan skötväskan.
  Nu: En blöja i ena bakfickan och lite servetter i den andra. På de lite kortare utflykterna vågar vi vara väsklösa.

  Man lär sig tydligen fort.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar