Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Comeback.

  25 januari 2017
  En underbar jul med välbehövlig ledighet har passerat. Granen fick jag klä själv, K tröttnade efter en kula. Stjärnan ville han dock sätta dit. Hängig? Nej, det är perfekt om du frågar en mamma...

  En underbar jul med välbehövlig ledighet har passerat. Granen fick jag klä själv, K tröttnade efter en kula. Stjärnan ville han dock sätta dit. Hängig? Nej, det är perfekt om du frågar en mamma…

  Ja, vad ska man säga. Det blir ett par ”comeback” när man är förälder. Att lägga delar av livet på hold, att pausa projekt och prioritera bort och om, känns ständigt återkommande. ”Börjar-på-måndag-löften” är ett stående inslag varje söndag, för att sedan brytas på tisdagen och åter utlovas söndagen efter. Mitt bloggande är det senaste exemplet. Det uteblev under julledigheten som spenderades så gott som utan tid framför datorn (kan rekommenderas), och när det blev vardag igen skulle skrivandet återupptas. Det var tanken. En måndag passerade, två måndagar passerade och den tredje måndagen var nu för tre dagar sedan. Det här inlägget skulle alltså ha publicerats i måndags. Idag är det onsdag, snart torsdag. Kan inget annat än konstatera att livet och dess innehåll går i vågor.

  Annons

  IMG_4015

  Jag försöker tänka positivt. Att känna att det här med tidsbrist faktiskt har sina fördelar. Men ahh det är inte helt pruttenkelt att hitta något som övertygar. Det närmsta jag kommer är att: Skulle man ha tid, energi och möjlighet att göra allt direkt och utan hinder, vad skulle man då ha att längta och sträva efter?
  Exakt! Så är det ju! … Nej. Det är såklart bara ljug. Tidsbrist suger. Det vore underbart om man kunde göra allt när man ville och inte när man har lyckats frigöra tid.

  Det sista vi lidit av under långledigheten, har varit just tidsbrist. Vi har inte haft en enda tid att passa, inga måsten, ingen stress. Vi hängde verkligen bara med varandra och lät dagsformen styra de dagliga aktiviteterna.

  Premiär på skidor. Nja ingen succé kanske. Blev inte mer än 10 minuter.. De var mest i vägen.

  Premiär på skidor. Nja ingen succé kanske. Blev inte mer än 10 minuter. De var mest i vägen.

  Det bästa har helt klart varit våra morgonstunder med superfrukost varje dag. Ingen i familjen klev upp innan 08:00 och vi kunde sakta ta oss ur våra morgonmosiga kroppar. Alla i familjen skötte sig exemplariskt genom att hålla en behaglig och soft energinivå den första vakna halvtimmen. Oslagbart.
  Jag vet att detta är en lyx (jag har skrivit om det tidigare) och något som många föräldrar drömmer om när de får en traktor slängd i fejset 05:15 en lördag. Och ja, ett morgontrött barn är ett perfekt barn, när man är ledig. Men nu, på vardagarna, måndag till fredag, fem dagar i veckan, då är det skit. Kaos. Maktspel. Krig. Ska detta aldrig vända.

  Våra morgonstunder är allt annat än rosaskimrande. Jag blir inte väckt av en pigg glad unge. Det vore lyx. Magiskt. Skit samma om klockan är 05… Ett leende piggar ju upp en. Men nej, nej. Där är vi inte. Här skriker och bråkar vi. Jag har insett att min familj helt enkelt inte är skapt för samhällets ramar och förväntan att fånga dagen innan ens soljäveln hunnit upp. Och K är absolut värst. Han vill aldrig gå till dagis och han kan bara inte förstå varför jag måste gå till jobbet varje dag. Han skulle bara veta hur nära jag är på att tillgodose hans önskan om att stanna hemma och fortsätta sova.

  Zzzzzz...

  Zzzzzz…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar