Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Dagens utmaning – måla tånaglarna

  9 februari 2014

  Dags att göra sig lite förlossningsfin. Trams. Ja. Men jag är rastlös och det är mycket man sysslar med som är tramsigt. Jag letar fram lite undangömda skönhetsprodukter, maxar värmen på duschen och känner hur hela kroppen slappnar av. Eftersom hemma-spa inte hör till mina vanliga helgaktiviteter, har alla produkter passerat sitt bäst-före-datum med minst ett par år, och de har garanterat tappat sin kirurgi-utan-ingrepp-förmåga. Men de doftar fortfarande vaniljknopp så det får gå. Efter lite smörj och skrubb är det dags att hyvla av benen. Jag böjer mig fram och ner. Andnöd. Hyveln går med en jäkla fart för att undvika syrebrist. Jag vecklar ut min kropp, tar luft, och fortsätter med andra benet. Spakänslan är helt borta. Det här är mer ett träningspass. Rörelseträning. Plötsligt ser jag ett horn växa ut från sidan av min mage och ja jäklar, han är på väg ut. Stackars barn, klämd och instängd. De halvrakade benen får duga. Och med tanke på skärsåren på båda hälsenorna, kanske det är lika bra. I samma stund fastnar blicken på mina tånaglar. Lite heltäckande färg skulle inte sitta fel. Någon hjältinna till barnmorska ska ju trots allt ha mina fossingar i ansiktet, eller i närheten i alla fall, och då kan det ju vara trevligt att bjuda på en färgklick. Jag avslutar duschen och gör mig redo för amatörpedikyr. Men det visade sig också vara lättare sagt än gjort.  Jag tar fart, gungar mig mot tårna, håller andan, målar en nagel så snabbt jag kan, lutar mig tillbaka och andas ut. Bara 9 kvar. Aj, aj, kramp i höftböjaren. Det här var kanske inte heller en så bra idé. Ser ut som om ett barn färglagt mina tår med förbundna ögon. Och inte blir det bättre när man glömmer bort att färgen inte har torkat… Men nu får det vara som det är. Det är ju bara trams i alla fall.

  Annons

   

  Förlossningsfin & hemma-spa

  Förlossningsfin & hemma-spa

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar