Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Dags för lite födelsedagssnack – intro.

  23 mars 2014

  20140323-232856.jpg

  Det är många som mer än gärna berättar om sin eller frugans förlossningsupplevelse. Speciellt under tiden då man var gravid. Personligen var jag inte ett dugg intresserad av att höra om hur det hade gått för andra. Oavsett om det hade varit en kanonförlossning. Jag var kanske lite väl anti och ointresserad för att fortfarande klassas som trevlig, men det var väl mitt sätt att förbereda mig. Jag ville inte riskera att någon skulle paja min ”uppladdning” och min målbild. Har man inte själv fött barn, är det lätt att tro att det man får höra, är sanningen. Men det finns ingen sanning när det kommer till detta. Alla förlossningar är olika, så andras upplevelser skulle ändå aldrig kunna bli mina.
  Jag kommer därför (som du säkert redan förstått) inte att dela med mig av någon förlossningsberättelse, eftersom den inte skulle vara till nytta för någon. Men eftersom detta trots allt är en gravid/barn/mamma-blogg så tänkte jag istället dela med mig av lite glimtar av olika slag. Roliga glimtar, aha-upplevelse-glimtar, praktiska glimtar, bra-att-veta glimtar. Tanken är att glimtarna ska presenteras i någorlunda tidsordning, från ”Ahhh vattnet går” till ”Äntligen hemma”.
  Eftersom förlossning pågick i typ 15 timmar, kommer jag dela upp mina små storys i varsitt inlägg med start i veckan.

  Annons

  To be continued…

  VIKTIGT!
  Har du själv inte fött barn, men tänker att du en dag ska göra det, och är du lite nervös eller rent av skitskraj – lugn – du kan läs vidare även framöver. Mina glimtar kanske till och med lyckas avdramatiserat det hela.

  >

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar