Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  De fruktade dagislapparna.

  16 november 2016

  Man ser den på håll. Lappen som sitter på dagisdörrens glasruta… Löss. Igen. Det börjar klia direkt. Inte bara i huvudet utan över hela kroppen. Hittills har vi klarat oss. Peppar peppar, efter ca 1,5 år i dagisvärlden har vi klarat oss mot det mesta. Vi har inte fått med oss något som dagislapparna varnar om. Vattkoppor, löss, stjärtfluss, magsjuka, kräksjuka. Peppar, peppar. Eftersom vi klarat oss så länge känns det som att det är dags nu. Vi kan ju bara inte komma undan längre.

  Annons

  Men det här med löss känner jag mig inte mentalt redo för än. Jag vill inte ha löss krypandes på mig. Jag vill inte vakna på morgonen och upptäcka att jag delar huvudkudde med ett gäng löss. Gah!

  Så nej du lus-fan, oss ska du inte få besöka än. Idag klickade jag hem förebyggande lusmedel och avlusningsmedel att ha som beredskap om det vidriga skulle hända.

  Dö lusjävel dö!

  Men jag gissar att det här med löss kommer att kännas bättre när jag genomgått och överlevt mitt första lusmöte. Det är kanske som bajsblöjhanteringen. Innan man fått barn och innan man bytt sin första kaboom-bajsblöja, känns det som en ren omöjlighet att klara av det utan att hulka och kräkas. Men sen gör man det. Och efter att man klarat av det första bombnedslag, ja då är man härdad för livet. Då är det inte mycket som kan få en att rygga tillbaka och rynka på näsan.

  Spara

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar