Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Det är inte lätt att vara liten, och bestämd.

  12 april 2015
  IMG_8692.JPG

  Det finns många knep att ta till för att få som man vill. Ett är att ställa sig och skrika.

  Maktkampen är igång, på riktigt. Vår lilla solstråle är fortfarande en solstråle, när han får som han vill. Men är man ett år gammal, kan man omöjligt få som man vill hela tiden. Det är inte rimligt. Här skiljer sig våra åsikter från varandra. Såklart. Kevin har precis upptäckt hur effektivt det är att både använda munnen och kroppen för att visa sitt enorma missnöje när vi inte gör som han önskar. Vår lilla ”solstråle” har börjat fejkgråta. Spela teater. Han förstår hur han ska vara för att vara jobbig och för att öka sina chanser att till slut få som han vill. Vår lilla ”solstråle” har börjat att slänga sig bakåt och kasta sig från sida till sida. Hans kropp har två tillstånd. Antingen hänger han som en överkokt spaghetti i mina armarna, eller så är han som en jättelik slajm (slime), okontrollerbar. För att slippa stå upp själv, drar han ihop sig som en igelkott med benen upp mot magen och han blir omöjlig att ställa ner. Är han riktigt arg, tar han det närmsta han kan få tag i och kastar det i marken. Han har helt enkelt lärt sig att vara fly förbannad. Charmigt!

  Annons

  Men faktiskt så är det lite kul ibland. Det är kanske inte så pedagogiskt, men vissa gånger är det så galet svårt att låta bli… När han blir sådär jättearg, och ligger på golvet och fejkgråter, ja då är det svårt att låta bli att le/skratta. Samtidigt tänker jag, om jag visar ett motsatt beteende än det han just då är mitt uppe i, ja då kanske han kommer på hur tråkigt det är att vara arg, och hur mycket roligare det är att vara glad!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar