Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Det svänger fort. Humöret.

  4 maj 2016

  IMG_1119

  Ena stunden skriker han ”måååål”, nästa slänger han klubban i golvet för att gå all-in i imse-vimse-spindel. Barnhjärnans förmåga att låta fantasi och tankar flyger kors och tvärs utan någon som helst logik, är både underhållande och intressant. Det samma gäller för humöret. Att gå från svinglad till svinsur på en millisekund, är omöjligt för en annan. Nu börjar dessutom humöret verkligen visa sina olika sidor. Lika söt och gullig han är när han skrattar, kommer springandes mot en och frågar med sin gälla röst ”hur mår du mamma”, lika jävlig är han när han ilsknar till, spänner ögonen i mig och verkligen ryter ”nej mamma”.
  Jag blir lika förvånad varje gång.

  Annons

  Självklart vill jag att han ska vara en sötnöt dygnet runt, men vem klarar att leva upp till det. Inte jag i alla fall.
  Att få ge utlopp för sina känslor, visa känslor och förmedla känslor måste alla få göra. Även en tvååring. Är han arg på mig, antar jag att han måste få vara det ibland. Jag är ju arg på honom ibland.

  Är det majoritet på det bra humöret, får man väl bita ihop när det skiter sig.


  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar