Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Dont like skitungar.

  19 juli 2015

   

  När jag var liten, när jag var ett barn, en tonåring, en ung vuxen, då vill jag minnas att jag hade respekt för äldre, för vuxna. Att jag lyssnade och gjorde som de sa. Speciellt om det var en vuxen som inte var min egen mamma och pappa. Blev man tillsagd av en annan vuxen, skämdes man ögonen ur sig. Att ignorera, skratta eller säga emot, var absolut det sista man gjorde. Gjorde man något dumt och blev tillsagd, då sa man också förlåt. Och sen tjurade man antagligen en skvätt för att man kände sig dum och tyckte synd om sig själv.
  Idag verkar barn agera annorlunda. I alla fall de tre skitungarna (ja riktiga skitungar) som jag, vid tre olika tillfällen och situationer, sa till idag på leklandet. De sa inte förlåt. Inte ens i närheten. Den första ignorerade, den andra skrattade mig rätt upp i ansiktet och den tredje försökte tjafsa emot. Min ambition gällande att uppfostra andras ungar, är noll. Jag har verkligen inget intresse av det. Men när barn beter sig elakt, dumt eller farligt, då anser jag att man som vuxen måste rycka in och markera att det inte är okej. Även fast det inte är ens egna ungar. Likväl som om Kevin skulle bete sig dumt eller elakt när jag inte är med, så hoppas jag verkligen att en annan vuxen säger till honom. Rätt och rättvist.

  Annons
  Se upp i backen och för skitungar.

  Se upp i backen och för skitungar.

  Jag har nog aldrig tillrättavisat eller sagt åt någon annans unge förut, så det här var en ny erfarenhet. Är barn så här idag? Vad har gått fel? Hur är det möjligt? Över min döda kropp att Kevin ska få bete sig så här. Att inte go crazy när man blir bemött med noll respekt av en 10-åring, var svårt. Med tanke på skitungarnas ålder (alla var runt 8-12 år) så de borde veta vad som är rätt och fel. De borde i alla fall veta hur man säger förlåt. Suck,

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar