Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Dubbla uppsättningar, men av vad?

  16 juli 2015

  Dagisstartgrubbleriet fortsätter. Är det möjligen separationsångest/vardagsångest som ligger bakom att mina tankar hela tiden är och grottar i dagisvärlden? Det här med dagis och att börja jobba heltid, är kanske inget för oss. Jag och Kevin borde kanske stanna hemma istället…

  Annons

  Men verkligheten är inte så hemmafruig. Knega måste man och Kevin vill nog ha en kompis i sin egen storlek. Dagistiden kryper allt närmare och jag antar att det också betyder att löss, vattkoppor, snor, snor och snor också närmar sig. Mums. Charmigt. Peppande.

  Gummistövlar – check. Nu saknas bara ett regnställ, svart och gult måste det såklart vara, så att det matchar stövlarna.

   

  Eftersom det nu kryllar av sommarreor i alla butiker, både på stan och på nätet, så är det läge att köpa på sig lite ”Kevin-måste-prylar”. Dubbla uppsättningar-tiden börjar ju snart. Två av typ allt måste man ha, det har man ju hört. Men vad då två av allt? Exakt vad behöver man ha två av? Förra veckan köpte jag Kevins första gummistövlar. Skulle jag ha köpt två par? Eftersom sommaren fortsätter att vara blöt, letar jag nu regnkläder, ska jag köpa dubbla uppsättningar av det också? Det är även kanonpris på vinterjackor, overaller, termobyxor, fleecetröjor, underställ, mössor, vantar och vinterskor. Ska jag gångra allt det där med två?

  Lyckat reafynd. Mysig fleecetröja från Polarn o pyret.

  Eftersom det alltid är ekonomiskt fördelaktigt (man sparar pengar) att handla vinterkläder på sommaren, och sommarkläder på vintern, så det gäller att vara på hugget nu under realisationen. Det gäller att ligga steget/årstiden före. Kruxet med barnkläder (för en orutinerad) är bara att man måste pricka rätt storlek. Och det är inte lätt. Barn växer som ogräs. Helt sjukt. Han måste vara dopad. Det är lätt att fynden blir till bortkastade slantar om man prickar fel i storlek. Och speciellt om man man ska köpa dubbelt av allt.

  På Polarn o pyret hittade jag ett bra hjälpmedel. En checklista med ”måste-prylar” inför dagisstarten. Är den bra? Behöver man allt? Vad kan man strunta i/ vänta med? Kom gärna med tips!

  Mellan butikerna måste man ju såklart leka lite i centrumets lekrum.

  Mellan butikerna måste man ju såklart leka lite i centrumets lekrum.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar