Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Endast 5% får fira på ”rätt” dag.

  27 februari 2014
  Inget firande än så länge.

  Inget firande än så länge.

  Frågan ”har han kommit?” har de senaste 24h haglat över oss. Även om frågan egentligen är i klass med ”har du klippt dig?”, när man tydligt ser att barret är trimmat, (och i mitt fall – eftersom jag svarar i telefonen och inte själv meddelat en ankomst = nej inget föderi än) så blir jag verkligen varm i hjärtat av att det är så många som bryr sig. Det känns tryggt att veta att lillkorven alltid kommer att ha underbara människor omkring sig.
  Men nej, det verkar inte bli något barnkalas på dagen alla skrivit ner i sina kalendrar.

  Annons

  Det är därför inte mer än rätt att jag då får bestämma ett nytt datum. Eftersom han redan är sen, kan han lika bra vara sen i en vecka (även om det betyder större massa som ska tryckas ut). Jag skulle vilja att han kom den 5 mars, på vår 9:e förlovningsdag.Det skulle vara lite coolt, och dessutom ge oss en anledning att inte glömma denna dag, vilket vi hittills lyckats med år efter år.

  Blivande första gosedjuret "Baba", från Moulin Roty, väntar på sin ägare.

  Blivande första gosedjuret ”Baba”, från Moulin Roty, väntar på sin ägare.

  Bullmamma under utveckling. Jag avrundar denna ”förlossningsdag” med att baka mitt livs första matbröd (som inte är en snabbvariant med filmjölk och bikarbonat), och här är mitt hetaste tips, baserat på en rykande färsk egenupplevd tabbe:
  Tänk på att brödet sväller sjukt mycket i ugnen. Från slanka baguetter till bautabatonger.

  20140227-184131.jpg

  Baguetterna är slut, men får det lov att vara en bautabatong istället?

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar