Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Ett skepp kommer lastat… Och risk för bröstexplosion.

  15 september 2014
  IMG_5984.JPG

  Vem blir inte lycklig av mat! Gottegris.

  Gapa stort! En tugga för mamma. Ett skepp kommer lastat… Nu testar vi mat så att det står härliga till. Frukost, lunch och ett litet kvällsmål. Och än så länge slinker allt ner. Mellan målen kör vi fortfarande amning och snacka om att det är en befrielse. Än så länge har mjölkproduktionen inte anpassat sig efter våra nya rutiner, det vill säga, det känns som om brösten ska explodera. På riktigt. Ingen överdrift. I natt kunde jag knappt sova. De var stenhårda, knöliga, sprängfyllda och pulserade så att jag höll på att bli tokig. Jag var så nära att väcka Kevin som (halleluja) sov hela natten (kul för honom, bra att vi är synkade…). Det blev ryggläge för min del och jag verkligen längtade till att han skulle vakna. 05:30 slog han äntligen upp ögonen och jag har nog aldrig varit så snabb med att servera maten. Jag vet inte hur lång tid det tar för kroppen att anpassa sig, men jag hoppas det går fort.

  Annons
  IMG_6013.JPG

  Puré 1. Kyckling och sötpotatis.

  IMG_6047-0.JPG

  Puré 2. Banan och avokado.

  IMG_6054-0.JPG

  Puré 3. Mango och päron.

  Det är kanske lite solsidan-varning men jag försöker att laga Kevins mat själv, istället för att köpa de små färdiga barnmatsburkarna. Det går faktiskt väldigt fort, är inte svårt och så är det ekonomiskt. Koka, mixa, frys. Vips så är halva frysen full med barnmat. Mycket mos blir det vill jag lova.

  IMG_6076.JPG

  Ställer man gröttallriken för nära får man skylla sig själv… Torka, torka.

   

  TIPS!
  Töm skötväskan VARJE dag. En bortglömd banan (tack och lov paketerad i en påse), är inte en höjdare. Just nu stinker det banan om precis allt…

  IMG_5982.JPG

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar