Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Få-baby-att-sova-hela-natten-knep

  28 juni 2014

  20140628-111615-40575699.jpg
  07:00 Skärmdump mobilen – bästa natten hittills.

  Drömmen om en hel nattsömn fortsätter. Men vi har gjort framsteg. En natt. Kevin toksov mellan kl 01:00 och 07:00. Underbart. Jag vaknade såklart flera gånger bara för att kolla status, andning och snuttefilt, men ändå. Natten efter, bakslag. Mat klockan 00, nattmacka 03, frulle 05. Sen upp kl 08 och då drog jag ut på uppstigningen i kanske en halvtimme.

  Annons

  20140628-112711-41231253.jpg
  Sov,sov,sov,vyssan lull, nu kommer John Blund, lilla stjärna där…

  Jag fick ett tips, och tips gällande få-baby-att-sova-hela-natten tar jag gärna emot. Tipset var att ge Kevin lite extra mat innan natten. Skapa en mat-koma-effekt. Efter amningen ger jag honom därför en slurk ersättning för att bättra på mättnaden. Och det funkade ju, en natt. Efter drömnatten fick jag hopp om att detta var lösningen, the shit, men uppenbarligen är en natt, ingen natt. Det är i alla fall inte en ny rutin eller en ny vana. Kanske måste Kevin bara vänja sig. Förstå att det är helt okej att hoppa över käket på natten och att han klarar sig. Kanske måste han själv inse hur skönt det är att sova flera, flera timmar i sträck. Men vi jobbar vidare och håller tummarna för att det blir fler drömnätter.
  Sitter någon rutti-förälder på något annat bra bebis-sova-tips så feel free att dela med er.

  Än så länge somnar Kevin snabbt och vi slipper utdragna nattningsförsök, men om det skulle vända ska jag testa den här sköna ritualen. Hittade klippet här på MåBra.se och det är tydligen ett spanskt par som fått tips om denna nattningsritual av sin läkare.

  Kolla in skönaste nattningen här.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar