Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Före och efter ett 2-årskalas.

  5 april 2016

  IMG_0181

  Innan semestern fyllde Kevin 2 år. Vi satsade allt en söndag och startade med barnkalas kl 10:00-12:00 och på eftermiddagen var det dags för släkten. Det visade sig vara en klockren tid med tidigt barnkalas, eftersom de flesta barnfamiljer ändå är uppe och i full gång vid den tiden. Totalt blev det 12 taggade och festfina barn som dök upp. Det var först när jag såg hur finklädda alla var, som jag verkligen kom ihåg hur kul man tyckte att det var med kalas som liten.

  Annons

  Timmarna mellan de två tillställningarna var intensiva. Då var det sanering,  grovstädning och sovstund (för Kevin). Att så små liv, kan ställa till det så mycket, är inget annat än imponerande. Sen var det en del rookie-misstag från min sida som inte gjorde saken lättare. Mitt största misstag var lek-med-lera-bordet. Kul! tänkte jag. Här kan ungarna stå och skapa med lera… Men leran stannade ju knappast bara där, utan vi hade såklart lerkluttar över hela huset.

   

  IMG_0189

  Det blev en lyckad dag och även fast inga ungar, inte ens Kevin kommer att komma ihåg ballongerna, vimplarna, champagneskålen fylld med Festis, fiskdammen eller glassen, så var det värt allt fix. För det var glädje hela dagen och någonstans inombords borde det ge positiva avtryck.

  Jag börjar dock förstå de som lägger barnkalas på exempelvis lekland  för att slippa allt.  När jag gnuggade bort lera från soffan, så kändes det inte som en otänkbar lösning i framtiden. Att  ”köpa sig fri” är kanske inte så dumt. Samtidigt var det väldigt kul och det där med att fixa och planera, är ju roligt. Städhjälp däremot, det ska jag planera in efter nästa års kalas.

   

  IMG_0186

  Man blir trött av att bli firad. Kevin dog i sängen efter dagens dubbelkalas.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar