Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Först kalasglad, sen kalastrött.

  8 mars 2015
  Födelsedagskalas

  Hipp hipp hurra!

  Idag har vi firat prinsen. Hans första födelsedagskalas. Även fast jag vet att han inte kommer att minnas sin första födelsedag, ville jag ändå ha lite kalaskänsla, så vi både pyntade och bakade. Plus att vi lagade mat. Jättemycket mat. Vi kokade även korv till barnen eftersom det alltid finns kokkorv till barnen när man är på kalas. Trodde jag. Eller så var det bara så förr i tiden. Hur som helst så verkar dagens barn inte äta korv med bröd, utan de äter av ”vuxenmaten”. Gammelmorfar däremot, han åt korv, så helt i onödan var det inte.
  När alla var mätta var det minst lika mycket mat kvar. Varför är det så svårt att beräkna matmängd? Varför blir det alltid fel. Jag och T kommer att äta ChickenFajitas till frukost, lunch och middag hela veckan.

  Annons

   

  Kökshjälp.

  Kevin hjälpte till att duka…

  Som vanligt blev det lite stressigt sista halvtimmen, innan gästerna skulle komma. Vi hann nästan klart men när de första gästerna tittade in, sprang jag runt med dammsugaren och T ledde operation röja-upp-kökskaos. Gäst nummer 2 tog jag emot med tandborsten hängandes i mungipan (klockan hade visserligen slagit 16 men morgonborstningen hade lyckats hamna sist på min att-göra-lista). Men resterande gäster fick ett normalt, ganska harmoniskt välkomnande och kalaset kunde börja!

  Kalaspynt

  Lite kalaspynt måste man ju ha. Med lite färgat papper kan man ganska snabbt knåpa ihop lite partydekorationer.

  Kevin-tårta.

  Bäbistårta. Botten av gröt och ägg, banan- och jordgubbsfyllning och så lite vaniljgrädde. No suger added.

  Jag ville att Kevin skulle få äta hur mycket tårta han ville (typ) och därför kändes det lite viktigt att göra en sockerfri tårta. Att bara ha mosad frukt som fyllning var givet men så var det ju det där med tårtbotten. Efter en hel del sökande, hittade jag ett recept på nätet där man använde barngröt blandat med ägg. Kanon! ”Ugnsgröten” blev typ som en tjockpannkaka och skulle även vara perfekt att ha som mellis, eller frukost, till Kevin. 20-30 minuter i ugnen och så är det klart.

  Kevintårta2

  och så har jag bakat min första födelsedagstårta. Botten, vaniljkräm och hallon/jordgubbsröra all home made. Den vita marsipanen köpte jag färdig på rulle men dekorationerna knådade jag ihop själv.

  Man har ju sett alla de där perfekta barntårtorna, som ALLA föräldrar gör till sina ungar. Kreativa marsipantårtor. Det vill jag också kunna göra en vacker dag. Alltså inte idag. Sånt kräver lite övning. Jag har ju aldrig ens bakat en ful, vanlig tårta. Det här fick därför bli min pilottårta. Prova-på-tårta. En reservtårta. Gammelmormor bidrog som vanligt med sin marängtårta och den är alla kalas huvudtårta.

  Att baka en tårta från grunden var faktisk kul. Dessutom var den helt ok smakmässigt (hallon/jordgubb & vanilj). Att få till den där jäkla marsipanen (som jag färgade med svart karamellfärg) var däremot skitsvårt. Den bara fastnade. När Kevin kommer upp i leka-med-lera-åldern kanske jag blir bättre på att skulptera men just nu behärskade jag inte riktigt det här. Jag hade stora visioner om pyntet på tårtan men slutresultat var inte i närheten. Istället fick det bli en liten volang, några små kulor och lite darrig text. Men, men övning ger färdighet. Har ett år på mig att träna innan det är dags igen…

  Tårtor

  Slutresultatet. Mitt första, men garanterat inte sista, tårtbak.

  Tårtpremiär.

  Tårta utan socker… gillade allt utom grädden.

  Paket

  Om han bara visste hur fina saker han fick i present. Alla kunde dock ha sparat en hacka då det hade räckt med lite presentsnöre för att göra Kevin nöjd. Men imorgon fattar han nog lite mer, när han får ta på sig nya fina kläder och upptäcker hur mycket nytt roligt som ligger i leklådan.

  Kalastrött.

  Kalastrött… 2 minuter efter att sista gästen lämnat festen, sov födelsedagsbarnet.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar