Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Första ”riktiga” träningspasset.

  4 april 2014
  20140404-214023.jpg

  SATS Hammarbysjöstad. Trött och belåten efter mitt första träningspass, Strong Mama.

  Det är inte så konstigt att det kryllar av mammor med barnvagnar på alla gångvägar över hela Sverige (kanske världen). Det är en enkel form av aktivitet där man slipper passa tider och man kan när som helst avbryta/pausa för att ta hand om kräks, hunger eller sura miner. Med en underhållande podcast i öronen (helst Alex & Sigge, Filip & Fredrik eller Värvet) är det toppen.

  Annons

  Men någon vidare träning kan jag inte påstå att jag utför. Visst, jag rör på mig men jag tränar inte. Helt plötsligt är jag inne i mina egna tankar = temposänkning, och blir omkörd av en permobil (ber till gud att den var trimmad). Helt plötsligt sitter jag på en parkbänk och njuter av solen. Eller, helt plötsligt är det dags för fikapaus. Jag gillar det, såklart, men saknar riktig träning. Träningen som ger mig kickar. Träningen som kräver att jag måste borra ner huvudet och kötta. Men det har ju inte ens gått 5 veckor, så jag får helt enkelt vänta lite till.

  För att få en liten dos av ”riktig” träning, tog jag mig till gymmet och körde SATS-passet Strong Mama. Och tummen upp för detta pass. Smart som attans. Alla barn placeras i mitten och sen var det stationsträning runt omkring. Även om träningen blev avbruten ibland pga av ompyssling av barn, amning och blöjbyte, så fick hela kroppen en körare. Det här blir min heliga fredagsaktivitet, och det ska mycket till för att jag ska ändra mina planer.

  WORKOUT FRIDAY från och med nu!

  20140404-214004.jpg

  Träningsambition – latten är utbytt mot vatten.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar