Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Fort men fel.

  12 september 2016

  Bränd eller knaperstekt, skillnaden är hårfin…

  Checklistor skrivs, checkas av och ersätts med nya listor. Jag tror att jag blivit lite hyper på senare år. Hur trött jag än är, tycks det vara omöjligt att göra en sak i taget numera. Tiden hemma med bebis, då man torkade kräk, dammsög, ammade, pratade i telefon, kokade nappar och vek tvätt (så gott som samtidigt) har liksom satt sina spår. Det gick fort eftersom man var  ”tvungen” att hinna klart med ”allt” innan bäbis vaknar. Risken finns att jag är märkt för livet. Tempot har bitit sig kvar i kroppen. Men det blir inte alltid rätt. Fort är inte alltid bra. Fort blir lätt fel. Ibland borde man hålla sig till att göra en sak i taget…ibland är det lätt att glömma bort vad man håller på med, vart man ska eller när man ska.

  Annons

   

  Matlagningen får ofta ta lite stryk. Antingen glömmer man bort eller så brassar man på högsta värmen för att det ska gå lite fortare. Det blir sällan bra. Även tvätten brukar drabbas. Jag tror att rekordet på att tvätta om samma tvätt är tre gånger gånger. Man sätter på en maskin och sen glömmer man att ta hand om den. Om och om igen. Blöt tvätt som legat kvar i maskinen ett dygn, luktar liksom inte längre liljekonvalj.

   

  Så sant. Så sant.

  Det känns verkligen så, ena dagen är man grym, andra dagen är man nära katastrof. Jag kan uppriktigt bli glad när jag upptäcker att alla kläder jag satt på mig matchar eller sitter åt rätt håll, eller när någon säger att man är fin eftersom man max gett sig själv 10 minuter av morgontiden. Jag blir överlycklig när jag kommer ihåg att dagis stänger tidigare pga möte, eller när alla träningskläder faktiskt är nerpackade i väskan. Jag känner mig som kungen när jag inte börjar eftersvettas på bussen eftersom dagislämningen var så bra att jag helt plötsligt var ute i god tid, och jag jublar när lunchlådan inte står kvar hemma i kylen. Jag gör high five med mig själv när jag på morgonen kommit ihåg att plocka fram mat från frysen, jag kramar mig själv när har med mig busskortet och slipper vända om. Idag fick jag vända hem… Spara

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar