Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Från första road-tripen till husvagnssemester.

  29 juni 2014

  I torsdags packade vi in lilla familjen i bilen och drog iväg ca 40 mil till min farmor i Ulricehamn. Vår första familjetripp. Trots att vi bara skulle vara borta ett par dagar, fyllde vi snabbt hela bilen med packning. Nu är det inte längre bara lite ombyte och tandborste som ska packas ner. Kevins grejer tog upp nästan hela bagageutrymmet (vi tackar oss själva för att vi köpte en V70). Kläder för alla väder, blöjor, mer blöjor, handdukar, leksaker, filtar, täcke, vagn och babysitter.

  Annons
  20140629-134549-49549682.jpg

  Lite tveksam till sitt första äventyr, men sen vände det tack och lov.

  Lill-korven somnade efter bara några minuter och sov tills vi stannade för att köpa kaffe i en drive-in. Och som han vaknade. Han blev skitförbannad. Men så fort vi började rulla igen, somnade han om. Man har ju hört om föräldrar som ”tvingas” köra runt i bilen för att natta barnen och jag kan verkligen förstå att det fungerar.

  DSC_0056 (2)  DSC_0266  P1020172

  Husvagnssemester? Why not…
  Jag och T älskar att bila. De tre senaste semestrarna har vi hyrt bil och åkt runt i USA. Det har varit fantastiskt. Man kan säga att det är vår grej. Vår lilla mini-roadtrip till Ulricehamn fick mig att börja drömma om vår nästa bilsemester. Det fick mig också att minnas mina sommarlov för sisådär 20-25 år sedan. Jag, farmor och farfar, reste runt över hela Sverige. Med husvagn. Målet var nästan alltid hundkapplöpningsbanor. Deras stora passion och hobby.

  Skärmavbild 2014-06-30 kl. 00.19.22

  Thats me. Även om jag inte ser så glad ut så gillade jag kapplöpningslivet i husvagn. Vem vet, vi kanske bara kom 2:a och då blir man ju inte så glad.

  Husvagn. Love it! Havsutsikt – inga problem. Sjötomt – inga problem. Ingen utcheckningstid att passa. Inga oväntade besök. Total frihet. Husvagn är ju den perfekta familjesemestern. Det är ju kanon när jag tänker efter. Man behöver faktiskt inte bo på en camping där det myllrar av folk, utan charmen är att hitta sina egna smultronställen. Jag har bestämt mig… jag vill åka på husvagnssemester! Inte nu, men om några år när Kev kan kuta omkring. Eller nu vet jag, husbil i USA. Uppgraderade precis den traditionella husvagnssemestern en smula, vilket jag visserligen tror kan öka mina chanser att få igenom min semestervilja. Jag har några år på mig att bearbeta T. Men på riktigt, hur coolt vore det inte att campa sig fram genom USA. Semestern år 2020 – BOKAD!

  www.usatours.se/husbil

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar