Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Frukostglass. En strålande idé.

  23 juli 2015

   

  Att ta glassen från Kevin, är lika riskfyllt som att ta ett ben från en hund.

   
  Sommaren 2015 är inte en typisk glassommar. Man suktar inte direkt efter något svalkande på dagarna. En kopp varm choklad skulle däremot sitta fint när man trotsar vädret och ger sig ut i parken. Men så plötsligt händer det. Solen tittar fram och det är snudd på glassväder för en kort sekund. Och då måste man ju passa på. Tur är det väl då, att man har egna isglassformar så att man slipper lubba till kiosken eller tajma in glassbilen och dess ljuva toner. 

  Annons

  Home made. Honungsmelonglass.

    

  Isglassformarna fick Kevin i present förra veckan, och då var de fyllda med härlig hemmagjord rabarbersaft. Vi har även testat att göra glass på honungsmelon och vattenmelon. Alla smaker har varit mer än succé. Melonerna har jag bara mixat till en slät puré och blandat med lite vatten. Inga konstigheter, utan bara vatten och frukt. Kevin vägrar släppa glassen när han fått den och han blir alldeles röd runt munnen av kylan. Köldskada light. Förutom att det är gott, så är det också ett bra sätt att få i sig vatten, vilket han annars är väldigt dålig på att få i sig. 

    

  Jag undrar om man kan göra en kvargglass? Det borde bli som mjukglass. Typ mosad/mixad banan och kvarg. Det är nämligen vad Kevin äter till frukost. Tänk om man kunde byta ut skålen med kvarg och bananmos, mot en krämig god glass… Kan det bli annat än klockrent! Våra frukoststunder skulle kunna bli betydligt mycket mindre stökiga och trotsiga.  Är det så att jag hittat lösningen på frukostvägran… Är detta en ny affärsidé? Frukostglass med olika smaker och innehåll. Kvarg, frukt, bär, müsli. Glassfil med flingor. Varför inte… Det här måste testa.

  Återkommer med resultatet.

  🙂

    

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar