Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Ge en dag av ditt liv. Skänk bort en arbetsdag.

  4 september 2015

  Love

  En dagslön, en dagskassa, en dags studiebidrag, en dags föräldrapenning. Skänk en dag av ditt liv till någon som kämpar för att få uppleva morgondagen.

  Tänk om vi alla, för en enda dag, kunde jobba för en annan människa. En människa som vi inte känner. För en människa som inget har. Om varje krona som hamnar i plånboken eller kassaapparaten under en enda dag, kunde skänkas till en människa som flyr för sitt liv, med livet som insats.

  Annons

  Om både privatpersoner och arbetsgivare kunde ge bort en dag. Tänk vilken skillnad det skulle kunna göra. Tänk om det skulle kunna bli lika självklart att ge bort en dag, som att äta kanelbulle på kanelbullens dag, eller ge bort en ros på alla hjärtans dag. Tänk om. Kan det bli verklighet?

  Enskilda personer, småföretagare, stora kedjor. Tänk om mataffären, klädaffären, bussbolaget, lunch-haket, finrestaurangen, hotellet, frisörsalongen, skomakaren, snickaren, dagstidningen, skulle skänka en dagskassa, till människor som ingenting har. En endaste liten dag.

  Som enskild person och arbetare känns det kanske mycket att ge bort en hel dagslön. Men tänk så här: tänk om du idag hade vaknat med hög feber så att du inte kunde åka till jobbet. Om dagens inkomst skulle bli lika med noll kronor pga karensdag. Så om det känns bättre, låtsas att du är sjuk, men åk till jobbet i alla fall och så sätter du över en slant till en organisation du tror på.

  Jag tror på den lilla, vad jag vet nystartade ideella organisationen VI GÖR VAD VI KAN. Människor med varma hjärtan som fått nog av att bara se på.

  Bild1

  För att bidra kan man antingen swisha till 0702 09 33 03 (insamlingsansvarig Ulrika Schreil) eller sätta in på bankkonto SEB 5694 05 824 28

  De har även insamling av kläder, skor och hygienartiklar. Gå in på deras hemsida för mer information.

  Den 17 september åker de ner till den Grekiska ön Lesbos där det just nu finns ca 13 000 flyktingar som är i desperat behov av hjälp.

  Läs mer på vigorvadvikan.com

  Självklart finns det även andra hjälporganisationer.

  Anledningen till denna uppmaning känner alla till. Människor flyr, försöker överleva, människor gör allt de kan för att rädda sina barn, sina familjer, sina landsmän. Med livet som insats. De har inget val. De hade inte turen att födas i ett land utan krig och förtryck. Men med hjälp av oss som hade turen att födas i ett land som vi inte behöver fly från, har de en chans att överleva och få chans till ett liv utan skräck.

  Tänk, det kunde ha varit du.

  Ber aldrig om hjälp med delning av inlägg, men det gör jag nu! Dela gärna detta och så kanske vi kan skapa en dag som är avsedd för att ge bort till en behövande.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar