Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Glimt 1 – Och där gick vattnet.

  26 mars 2014

  Alla sa ”Det är inte som på TV, att vattnet går och så är det dags att föda barn”. Jo, precis så var det. För mig. Men eftersom alla sa att det inte skulle gå till ”The Hollywood-way”, så fattade jag inte att det höll på att hända. Att det var på gång. Att det var det. Jag letade istället efter andra förklaringar till varför det rann något längs benet. Kissar jag på mig? Är det världsrekord i flytning? Eller kan det vara… näää. Eller? Ahhh vattnet går! Proppen ur. Startskottet har avlossats. Ring BB. Starta bilen. Se upp – barn på väg. Och 15 timmar senare var vi föräldrar.

  Annons

   

  5 av 5
  Det kan låta konstigt men det enda jag var nojig över när det kom till att föda barn, var att vattnet skulle gå på allmän plats och att jag då skulle vara själv. Typ i mataffären eller på tunnelbanan. Fånigt men så var det. Men nu var jag (tack och lov) hemma och våra middagsgäster hann äta upp innan vi var tvungna att avsluta kvällen. Därför ger jag min vattenavgång betyget 5 av 5.


  Så kändes det:
  Jag hade inga värkar eller något annat som avslöjade att något var på gång, utan helt plötsligt känner jag att något ”rinner till”. Jag reser mig snabbt från soffan (så snabbt man kan som höggravid) och sladdar in i badrummet. Endast en skvätt. Fattade inte vad det var. Återgick till soffhäng. Efter ett par minuter händer det igen, men nu känns det mer som ett vattenfall. Jag skyndar mig återigen in i badrummet och hinner precis ställa mig i duschen (med kläderna på eftersom det här går väldigt fort) och ser hur pölen under mig växer.

   

  Bra att veta:
  Det går inte att knipa när vattnet går, så du kan lika bra ställa dig bredbent och snällt låta det ske.
  – Vattnet går inte för alla.
  20140326-225223.jpg

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar