Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Glimt 3 – Om 5 timmar är det klart, älskling!

  6 april 2014

  Att vara målinriktad och att jämföra sig med andra, är vardag och en självklarhet om man är tävlingsmänniska. Jag är tävlingsmänniska, och tro inte att min inställning ändrades bara för att jag stod inför en förlossning. Tvärt om, det om något tog jag som en utmaning som fick mig att vässa hornen i pannan. Rekordkort förlossningstid, snyggaste målgången och klockren återhämtning. Planen var glasklar. När sedan en av mina bästa vänner, 4 veckor innan mig, hade en förlossning på ca 5 timmar, kändes mina målbilder realistiska. Tänk om jag skulle kunna göra det på 4…

  Annons

   

  20140406-191112.jpg

  Bästa vinsten och värd varenda övertidsminut hundra gånger om.

  När vi blev uppskickade på förlossningsavdelningen, tittade jag på klockan och tänkte ”bara ett par timmar kvar, sen är det klart”.

  Just den där klockan, blev sedan mitt hatobjekt. Även om jag innerst inne vet att det inte går att jämföra sig med andra, att SM i barnföderi inte existerar och att man inte kan planera sin förlossning, kunde jag inte låta bli. Och självklart gick det inte enligt mina planer. Revanch? Mmm jag stänger inga dörrar . Jag menar, priset är det mest fantastiska man kan tänka sig.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar