Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  God framförhållning och kalas-maraton.

  8 mars 2017

  Är man morgontrött så spelar det ingen roll om det är ens födelsedag. Det blev täcket över huvudet när vi kom in med ljus, sprakande tomtebloss och sång. Inte förrän tomteblosset hade slocknat och vi sa att vi hade med oss ett Djurgårdspaket, tittade han fram och till slut blev det en kalasmorgon med frukost i sängen.

  Annons

  Födelsedagen firade vi hemma med ”farmorshosta” så jag tog mitt livs kanske fjärde eller femte  VAB-dag. Förutom när han var på väg att hosta upp magsäcken, var han pigg och full av energi, så vi hade en kanondag tillsammans.

  När man inte vill snyta sig, kan man ju alltid springa upp i en backe och sätta sig…

   

  Jag hade inte planerat någon tårta men där fick jag tänka om. K var nämligen bombsäker på att det skulle bli tårta när pappa kom hem. Vi fick improvisera och gjorde om en bulle till en tårtliknande bakelse. Det gick faktiskt hem och gott blev det också.

  Ruggigt huslig ibland. Det har inte hänt så ofta att jag kunnat plocka fram en hemmabakad bulle (som dessutom är god) från frysen. Lite snajdig spritsning och några bär – och vips blev det en bakelse ingen tidigare skådat. Får lov att tacka bagaren Fares som inspirerade med sin kanelsemla. Utan den hade jag antagligen varit tvungen att åka och köpa en livlös prinsesstårta.

   

  Kalas-upplägget kopierade vi från förra året, men vi drog ner på antalet barn. Mellan kl.10-12 var det barnkalas och mellan 14-17 var det släktträff. Två firanden på en dag är mycket. Det är intensivt men det är också väldigt kul och att få göra två ”check” på en och samma dag är en kittlande känsla.

  Inbjudan till kalaset.

   

  Vi var väl förberedda när det var dags för söndagens kalas-maraton och hade spridit ut allt fix under hela veckan. Bullarna bakades i veckan och pyntet satt uppe redan två dagar innan.

  Tema Färgglatt men en släng av regnskog (papegojor) och öken (kaktusar).

  Fiskdammspinnen fanns kvar sedan förra året och innehållet i de små påsarna packades på ett kick. Eftersom barnen inte är i en jag-vill-ha-godis-ålder var det enda ätbara två små chokladpengar som ingen åt. Övrigt innehåll var klistermärken, studsboll och en fingerfigur.

  Innehållet köptes från prylbutiken TGR. Prisvärt!

  Att sprida ut kalas-fixet är verkligen ett tips. Varför klämma in allt på en dag när man kan preppa kalas under en hel vecka… Och att ha ett hem med glada färger och vimplar piggar upp vardagen!

  Eftersom K önskade en tårta på sin födelsedag, kände jag att vi borde ha tårta på själva kalaset också. Inte på barnkalaset, men till släkten. Till barnen hade vi köpt isglasspinnar men som vi glömde bort att ge. Tårtan jag bestämde mig för att göra, var min mormors specialare. En marängtårta med seg sockerkaksbotten som är den bästa tårtan på jorden. Det blev många svordomar, speciellt under marängvispningen. Men det gick till slut och gott blev det.

  K åt såklart ingen tårta. Han hade fullt upp med alla paket. Jag glömde sätta i tårtljus och vi missade att sjunga ja-må-han-leva. Men vem bryr sig. Inte K i alla fall. Och det här är så befriande och något alla småbarnsföräldrar kan ta till sig av: jag har nämligen insett och på riktigt börjat fatta att det som är perfekt för mig, inte är det samma som perfekt för K. Han är nöjd långt innan det blir ett ”perfekt” instamoment. Det bästa av allt, jag håller med honom❤

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar