Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Godisfria påskägg och trolldegsbak.

  3 april 2015

    

  Det blir full rulle i Påsk. Många middagar är inbokade och det ska bli så sjukt skönt att slippa laga mat och stöka här hemma. Ett tag trodde jag att jag skulle åka till Turkiet i 6 dagar (spontant utan familjen/sov&sol-resa).

  Annons

  Jag ordnade med allt, barnvakter, jobb, gav bort min biljett till Hammarbys allsvenska premiärmatch (klantigt), men sen kom jag på andra (bättre) tankar och är alltså kvar här hemma. Ett bra beslut, även om det är sol där och snö/kallt här. Kevin är så ruskigt nära med att gå själv nu, så jag hade inte blivit förvånad om han skulle ha släppt taget om handen, om jag åkte bort. Skulle vara typiskt. Men det var såklart inte därför som jag valde att stanna hemma, utan det var ren och skär omprioritering. Nu letar jag sista minuten för hela familjen istället. En resa i slutet av maj skulle sitta finfint…

  Det känns underbart att få hänga alla vi tre några dagar, och jag tror inte att vi har ett enda tråkigt ”måste” att ta tag i. Inte nu i alla fall. Något traditionellt påskpyssel lär det inte bli i år, även om jag verkligen inte hade haft något emot det. Pyssel är barnsligt kul, trots att det mesta man gör med fjädrar, flörtkulor och piprensare blir extremt fult och inget jag har lust att pynta hemmet med. Men kul är. Det blir nog ingen påskäggsjakt heller, då Kevin hittills bara visar att han hajar när man frågar vart lampan, nappen och snutten är. High five har han också börjat förstå, även om vi inte får till ett klatschigt hand-mot-hand klapp. Men han håller upp handen och vet vad som komma skall. Garanterat roligare för oss fåniga föräldrar än för Kevin. Men ett ägg eller två tänkte jag åtminstone försöka få måla(bara för att man ska) och jag struntar i om jag får måla med bläck- eller illrosa överstrykningspenna. Bara jag får måla ett ägg. 

  Någon gång under helgen tänkte jag ge mig på att göra trolldeg för första gången. Det tror jag att Kevin skulle gilla. Jag hittade ett recept på en deg som håller lite längre men jag kör nog på basic-ingredienser så här första gången. Sen kanske jag kan gå på de tunga degarna, när jag blivit en mer rutinerad trolldegsbakare. 

  http://www.alltforforaldrar.se/artikel/pysseltips-play-doh#sthash.nTchk0b8
  Recept på play-doh som håller i sex månader!

  Inget godis i Kevins påskägg, men en del nyheter på hans snacks-hylla. Kex, fruktstång och riskakor – mycket uppskattat och bra tidsfördriv.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar