Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Här bor en utforskande 1-åring, och det syns.

  5 april 2015

  Så dumt att det nästan blir smart. Resultatet borde bli att man bara drar runt på skiten… eller? Om hela familjen knatar runt i ett par mopptofflor blir det kanske rent tillslut.

  Att utforska allt, allt, allt, att undersöka allt, allt, allt, att testa allt, allt, allt – så ser en helt vanlig dag ut, för en helt vanlig 1-åring. Allt är nytt och spännande. Man är nyfiken, omedvetet modig, kreativ och gränslös. Plötsligt kan man och då vill man. Plötsligt når man upp och då tar man. Och jag vet, det måste uppmuntras. Det är så man lär sig. Men ärligt, ibland är det så jäkla jobbigt. En utforskande 1-åring innebär ett ständigt vaktande, passande, torkande, sopande, plockande. Och det slutar aldrig. Det tar bara en paus mellan 19-07 då han laddar batterierna sovandes. Det skulle, utan några som helst problem, kunna se ut som hell här hemma dygnet runt. Alla (söta) historier man har fått höra (och skrattat åt), skulle jag kanske inte kalla söta just precis då när det sker. När man är mitt uppe i att ta hand om det lilla kaoset som skapats av två små utforskande händer. Än så länge, pepparpeppar, har inga större (kostsamma) katastrofer inträffat. Ingen Briohund intryckt i datorskärmen, ingen mobil i pottan, inget konstverk målat på soffan och ingen mosad banan i skorna. Vi snackar alltså inga klassiska skogaholmslimpa-i-videon-historier, utan det är mest vardagsgegg, stök och klet. Precis när jag torkat upp på ett ställe, ska det plockas på ett annat, och när det plockats där ska det sopas där det precis torkats. Doften från disktrasan lämnar liksom aldrig högerhanden och dammsugaren står alltid framme. Så är det att ha en utforskande 1-åring hemma och det är inte så konstigt att man flyr till öppna förskolan varje dag eller hittar på något annat utanför hemmets dörrar. Det är verkligen inte varje dag som man har energi att både ta hand om den lilla utforskaren och det som han lämnar efter sig. I en mycket mörk städstund, funderade jag till och med på att köpa de där mopptofflorna på Groupon. Tack och lov kom jag på andra tankar.

  Annons

  Det tar verkligen bara två sekunder att öppna en låda, hitta roliga saker, och hälla ut de…

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar