Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Har vi lyckas med uppfostran? Första utvecklingssamtalet.

  26 april 2016

  IMG_1052

  Idag var vi på vårt första utvecklingssamtal. Det var väl som ett utvecklingssamtal ska vara för en tvååring, antar jag. De berättade lite om hur han funkade i gruppen, hur han skötte sig vid olika aktiviteter och så fick vi se lite foton på Kevin och som hans fröknar skrivit roliga kommentarer till. Det var väldigt kreativt och gulligt. Som vanligt var vi helt oförberedda när vi fick frågan: Är det något ni undrar eller tänker på? Jag och T tittade på varandra och det kändes verkligen som om vi borde fråga något… en fråga kunde vi väl skrapa ihop. Blankt. Vi undrar ju aldrig någonting. Vi har ju aldrig några frågor. Vi tänker liksom inte till innan sådana här möten. Det var likadant när vi sprang hos barnmorskan på alla kontroller. Aldrig en enda vettig fråga kunde vi klämma ur oss.
  Samtidigt, undrar man inget antar jag att man tycker att allt flyter på ganska bra. Det borde vara bra att inte undra.

  Annons

   

  IMG_1055

  Vi fick i alla fall reda på att han var snäll, att gruppen var fina mot varandra och hjälpte varandra. Han delar alltid ut kramar, busar en hel del med Julia och de står ofta och fnissar tillsammans. Han klädde på sig alla ytterkläder själv häromdagen, det hade tagit 20 minuter men det hade gått hur bra som helst. Han åt bra, dukade undan efter sig och han var snabb på att snappa upp nya saker. Det var kul och höra. Även om jag tycker att Kevin är världsbäst, har jag ju verkligen funderat på om han hörsel är som den ska. Jag hade inte blivit förvånad om de bett oss genomföra ett hörseltest, om de sagt att han är dålig på att lyssna, att han hör det han vill höra och springer iväg om det är något han inte vill göra göra. Jag hade inte blivit förvånad om de hade sagt att han är extremt envis och beslutsam. Att han skrattar åt en när man säger till på skarpen. Att han ser det som bus när man aj-aj:ar. Men det sa de inte. Jag antar att det är sidor som bara visar sig här hemma…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar