Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Hembesök och pappa på pappret

  17 mars 2014

  20140317-234813.jpg

  Idag blev T också pappa på pappret och fick samtidigt sin del av vårdnaden. Idag intygade vi att han är pappan.
  Vi möttes vid kommunkontoret och det enda som krävdes var våra signaturer och en nick som bekräftande det uppskattade ”tillverkningsdatumet”. Vi snirklade ner våra kråkor och därefter kom två så kallade vittnen in i rummet. De hälsade och snirklade också ner sina kråkor, tackade och lämnade rummet. Vet inte vad de var vittnen till, att vi satt där, att vi kom i tid? Förstår inte riktigt varför detta inte kan skötas digitalt eller via inskick av blankett (där vittnen som känner oss intygar att vi är vi). Men lite nytta gjorde besöket, T fick kaffe och jag fick en timmes promenad.

  Annons

  Eftermiddagen bjöd sedan på hembesök av BVC, barnavårdscentralen. Det var ett trevligt besök och vi satt och småtjattade i köket om allt från graviditeten och förlossningen till hur det kändes nu och vad framtiden skulle bjuda på. Korven passade på att kräka ner mig två gånger under 2 minuter, visade fina siffror på vågen (4,4kg) och jag fick en ta-hand-om-barn-handbok som jag garanterat kommer att behöva. Vi fick även D-vitamindroppar, gratis, och skulle få nya när de tog slut (5 droppar / dag i två år tror jag hon sa). Snacka om service. När man tänker efter så är det faktiskt helt otroligt bra och inget man (jag) förväntade mig. Tack och bock från mig.

  20140317-234831.jpg

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar