Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Hjärnmoset består.

  18 oktober 2014

  Nu när amningen är nere på typ en gång per dygn, hade jag hoppas på att hjärnmoset skulle lösa upp sig lite. Att jag skulle bli lite vassare i tankarna och återfå kontrollen över mig själv, mina handlingar och alla grejer. Men icke. Jag fortsätter att sprida ut mina ägodelar lite här och där. Att lägga något på biltaket är ingen bra idé. Tack och lov var det bara Kevins mössa som fick sig en åktur ute i det fria. Ett värre tapp var det häromdagen, när jag vimsade bort min mobil. Panik. Alla bilder. Skjut mig! Självklart har iCloud varit fullt ett bra tag utan att jag köpt till mer minne, så det är långt från alla bilder som är säkerhetskopierade. Jag upptäckte katastrofen när jag satt och matade Kevin. Min puls steg ohälsosamt mycket och jag har nog aldrig matat så fort. Skeden gick non-stop mellan burken och Kevins mun. I 10 minuter visste jag inte om mobilen var borta för alltid eller hade blivit omhändertagen av någon snäll själ. Jag rusade till den affär jag senaste hade varit i och när jag kom fram till kassan möttes jag av en leende kassörska som visste vad jag letade efter. Sån här tur har man bara inte. Inte jag. Vilken jäkla röta. Jag hade aldrig förlåtit mig själv. Nu måste jag ta tag i min bildhantering och se till att ha kopior.

  Annons

  IMG_6482.JPG

  Amningshjärna – nej du. Snarare småbarnsförälderhjärna. Fokus ligger hela tiden på den lilla. Vad gör han, vad vill han. Detta i kombination med utebliven sammanhängande sömn, är inte att leka med. Med tanke på att man måste köpa dubbelt av allt, är det inte konstigt att det är dyrt med barn. När jag blir normal igen, om jag nu blir det, är det väl Kevins tur. Borttappade kläder och glömda leksaker hör säkert till vardagen och att gräva runt i borttappat-lådor lär bli en rutin.

  Det känns som om listan på borttappade grejer kommer att bli längre. Det kanske är lika bra att köpa två av allt direkt…

  Borttappatlistan:
  Insektsnät
  Regnskydd till vagnen
  Skinnvantar
  Hörlurar
  Dinglis
  Stickad filt
  Mössa
  Vattenflaska
  Skötbordsunderlägg
  Kräkhanddukar (hade 30 st, nu är det bara 20 st kvar)
  Mobil (återfunnen)
  Bilnyckel/bil (återfunnen)

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar