Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Hur får vi slut på all ondska?

  14 juni 2015

  IMG_9142-1.jpgDet är vidrigt. Det är orättvist. Det är ren ondska. Jag sörjer en ung tjej som jag aldrig träffat. En ung tjej som jag inte ens visste fanns. Lisa Holm. Nu finns hon inte mer. Inte här på jorden i alla fall. Hon finns inte här eftersom någon/några, valde att avsluta hennes liv. De tog makten över ett liv som de inte hade rätt till. De tog makten över ett liv som inte var deras. Deras handlingar är inget annat än ren ondska. Det finns inget som kan förlåta, förmildra eller förändra. Det finns inget straff som är straff nog.

  Annons

  Överallt, runt om i hela världen, drabbas oskyldiga människor av liknande ondska. Folk mister sina liv i förtid. Folk mister sina liv för att andra ”människor” tar sig rätten att bestämma över deras öde. Det är alltid lika vidrigt. När det sker så ”nära” så griper det tag och vrider om i hjärtat lite extra hårt. Frihetskänslan stryps. Den minskar. Plats tar istället rädslan. Och ilska. Tänk-om-tankarna slutar aldrig snurra och jag känner mig illamående. Tänk om det hände mig, någon i min familj, en vän. Tänk om… Det är inte rättvist. Det får bara inte vara så här. Jag tänker på hennes familj. Hennes föräldrar. Hennes vänner. All styrka och kärlek till dem.

  Vad gör vi nu? Hur kan vi tillsammans motarbeta denna ondska? Vi får inte glömma bort. Gå vidare utan en plan. Lisa Holm måste leva vidare inom oss. Hennes öde måste leda till en förändring. Inte minst för hennes familjs skull. Tänk tanken tänk-om. Det gör så jäkla ont. Att bara hålla tummarna för att denna ondska aldrig ska drabba en själv eller någon man känner, räcker inte. Vi måste göra något! Vi måste göra det för allas skull. Våra barn förtjänar att växa upp i ett samhälle, i en värld, utan ondska. Så, vad gör vi…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar