Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Inte helt enkelt att sko ett barn.

  30 april 2015

  Lite tveksam först men sen blev de nya skorna godkända.

   

   

  Att köpa ett par skor för flera flera tusen, utan att blinka, var absolut något som jag kunde göra för sisådär 10 år sedan. Men idag, ja då krävs flera dagars funderande. Är det värt det? Är de så snygga som jag tror? Finns det snyggare skor någon annanstans? Finns det billigare skor någon annanstans? Finns de på nätet? Har jag någon rabattkod? Finns de på Blocket? Jag låter som världens snålaste, men det vill jag nog påstå att det är jag inte. Eller kanske lite mot mig själv och mina egna inköp. Jag vill vara hundra på att det är ett motiverat köp, att jag inte blir lurad, slösar eller kommer att ångra mig. Oftast tar det så lång tid för mig att bestämma mig, att jag antingen hinner glömma bort det, eller så har det sålt slut. Ser jag ett fynd däremot, en röd prislapp, ja då är jag blixtsnabb. Då sparar jag ju pengar. Den blytunga filosofin, har jag ju nämnt förut. Och tänk att den fortfarande fungerar!

  Annons
  IMG_8929.JPG

  Blocket-fynd. Rysligt nöjd.

   

  När det kommer till Kevin är jag däremot inte så funderande. Att köpa grejer till honom är det roligaste som finns. Allt är ju så gulligt och puttenuttigt. Det jobbiga däremot, är när man får hang-up på en grej/ett märke som är svindyrt. Bra kvalitet såklart, men svidande för Visa-kortet. När det kommer till hållbarhet och att det är slitstarkt vet jag inte hur jäkla viktigt det egentligen är. Barn växer helt galet fort så man hinner liksom aldrig slita på trasorna. De kläder som Kevin växt ur är ju fortfarande kanonfina och det har gjort mig 100% bekväm med begagnatmarknaden. Klädmärket Mini Rodini är ett exempel på en sån där jobbig och dyr hang-up. Jag fullkomligt älskar deras barnkläder, men att bygga upp en garderob av deras underbara kollektioner skulle få mitt kort att bli övertrasserat på ett kick. Snyggt men dyrt, så det är min vanligaste Blocket-sökning just.

  IMG_8946.JPG

  En ny hang-up som ”drabbat” mig är på skomärket KAVAT. Eftersom Kevin nu går mer än han kryper, så har jakten på skor varit intensiv. KAVAT är svenskt, har ofta ekologiska material, är grymt omtalade, klassiska och verkar vara älskade av alla! Ett måste-köp helt enkelt. En sån guldsko är ju såklart inte den billigaste på marknaden. Bra skit kostar. SEXHUNDRAFEMTIOKRONOR. Med tanke på kvaliteten, hållbarheten, jada-jada-jada, så är det ju ett befogat pris, OM jag vet att han kommer att kunna ha skorna ett tag. Men det vet man ju inte. Flera mamma-vänner vittnar om barnfötter som växt 2 cm på ett år! Det blir ganska många gånger 650 kronor… Därför kändes det som en jäkligt jobbig hang-up.

  Men halleluja för Blocket! Splitternya Kavat-pjuck, med kartong och lappar, 350:-! Kap. Nu kan Kevins små fötter få växa fritt!

   

  IMG_8945.JPG

  Till alla som har detta med ”första-skorna” framför sig, MÄT! Mät både fot och innermåttet på skon. Gå inte på ”allmänna” storlekar eller det cm-mått som står i de flesta barnskor, för det stämmer inte. Det stämmer inte alls. I två dagar klämde jag på Kevin för små skor. Och hur märkte jag det, jo helt plötsligt slutade han gå. Ville inte ta ett steg, stod still och bara grät. Konstigt. Hans tår var ju nästan dubbelvikta. Barn är tydligen bra på att dra ihop de små tårna, vilken betyder att man inte kan trycka längst fram på skorna för att kolla marginalen mellan tå och sko. Tips: Köp en ”skomätare”, den kommer att behövas…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar