Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Intervallstäda

  18 december 2015

  IMG_1254

  Har man drag av att vara pedantisk och gillar man att vara effektiv, då blir vardagen lite mer komplicerad när man får barn. Men det får man helt enkelt accepterar. För jag har märkt, det är betydligt mycket enklare att ändra mig själv än den där envisa lilla krabaten som har den starkaste av alla viljor jag någonsin mött.

  Annons

  Kan du inte se videon, testa länken: https://youtu.be/_bP0Uf3Shd0

  För att som visas i filmen är så sjukt likt verkligheten. Så här är det. Precis allt stämmer. Allt!

  Men eftersom min egen vilja är ganska stark den också, har jag kommit på ett sätt.
  För att hinna städa och fixa ska man göra det i intervall-form.
  Det vill säga, man gör det under kortare stund och i expressfart. Och så upprepar man det några gånger (till hela sysslan är klar).

  Det går till som så att man leker lite, och sedan springer man snabbt bort till diskmaskinen – plockar ur ett par glas och några tallrikar – drar igen dörren, springer tillbaka till lekmattan och lilleman har knappt hunnit fatta att man varit borta.

  Upprepa till hela maskinen är tom. Inte klockrent och det tar sin tid, men det funkar.

  Men pallar man inte, är man inte lika jäkla skitnödig när det kommer till ordning och städning, jag då är det bara att ligga kvar på lekmattan och njuta av det. Jag önskar att jag kunde göra det i större utsträckning. Jag önskar att jag inte såg varenda liten smula som ligger på golvet. Jag önskar att jag kunde se smul-jäveln och låta den ligga kvar (iaf till dagen efter).

  Känns som jag har ett nyårslöfte på gång. Att låta smulorna ligga kvar i minst 24h…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar