Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Angelica fick en liten pojke i slutet av februari 2014, och bloggar om livet som träningsglad mamma. Jag hoppas att bloggen med sin ärlighet kan tillföra lite skratt eller i alla fall ett fniss bland blöjbyten och nattvaka. Jag är ju varken övernaturlig, perfekt eller världsmästare. säger Angelica. I hennes blogg är det högt i tak och ordvalen är aldrig censurerade, allt för att tona ner illusionen om den perfekta vardagen som mammaledig.

  Annons

  Kan själv… What?

  30 juli 2014

  Bort med tassarna, kan själv. Vill ha. Vill ha nu. Nu! Redan? Dra mig baklänges, men håller han redan på att bli självständig. Testar sina vingar. På väg att flyga… Njaanää, men det händer verkligen grejer varje dag och jag har ingen aning om vad som väntar imorgon. Jag saknar helt kunskap kring barns utveckling. De olika ”stegen”. Egentligen gör det ju ingenting, det är bara att ta det som det kommer. Det är ju inte så att man direkt missar ett steg, utan det märks rätt tydligt när han fått nys om något nytt. Att dra i hår är kul. Att slita sönder papper är kul. Att slänga sig bakåt är kul.

  Annons

  Men jag blir så förvånad hela tiden. Nästan varje gång Kevin gör något nytt, kommer ordet geni upp på min näthinna. Jag tror inte mina ögon. Han måste vara så före sin tid. Inte ska han väl kunna göra si, inte ska han väl redan kunna göra så. Jo, det är precis det han ska kunna. Enligt google så är det han lyckats åstadkomma (det jag jublar över) fullt normalt och helt i tiden…

  20140727-205332-75212857.jpg

  Kan själv. Jo ja tackar.

   

  Titta han…
  Att vara så okunnig som jag är, innebär just nu nästan dagliga överraskningar. ”Titta han skrattar”, ”Titta han står”, ”Titta han sitter”, ”Titta han äter”, ”Titta han sover”, ”Titta han tittar”.
  Jag trodde inte att det skulle vara så aktivt så här tidigt i åldern. Saker går på ett kick. Från den ena dagen till den andra. Ingen teaser. Ingen smygpremiär, utan pang på tjossan vad det går.

  Från att vägra nappflaskan ena kvällen, till att dagen efter vilja hålla i den själv.
  Från att bara ligga och sprattla, till att kunna stå själv korta sekunder (svajigt men starkt).
  Från att vara lite tveksam till smakportionerna, till att vilja ha allt som vi stoppar i munnen.
  Från att spotta ut nappen, till att ta ut den med handen.
  Från att bara åka liggvagn, till att nu åka halvsittandes.
  Från att bara titta efter mig, till att räcka ut armarna efter mig.

   

  20140730-013845-5925296.jpg

  Mmm ge mig!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar